Reklama

Reklama

Za ginipiggu 2: Chiniku no hana

  • angličtina Guinea Pig: Flowers of Flesh and Blood
Krátkometrážní / Horor
Japonsko, 1985, 42 min

Režie:

Hideshi Hino

Hrají:

Kirara Júgao

Obsahy(1)

Krátkometrážní snímek zobrazující postupné rozčtvrcení a rozsekání dívky úchylným maniakem oblečeným do samurajského kostýmu. Žádný děj. Údajně rekonstrukce skutečné vraždy. (Flipnic)

Recenze (44)

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Flowers of Flesh and Blood sériu Guinea Pig nikde významne dopredu neposúva. Síce na reálnosti a bizarnosti sa trocha pridalo, atmosféra toho však opäť moc nepobrala. Nekrvavý začiatok síce trocha navnadil, ale ten sa podarilo celkom rýchlo zabiť svojim neskorším pomalým tempom. Hideshi Hino sa zameral na nechutný osud japonskej dievčiny, ktorá mala tú smolu, že v pokročilú hodinu narazila na úchylného sadistu. Ten ju vo svojom príbytku za sprievodu sveteľných efektov ( asi to bol japonský discofil :-] ) manuálne spracoval. Prvoplánové filmové znechutenie na mňa moc nezabralo. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Ač tedy v tomto snímku není žena mučena jako v prvním, ale rovnou čtvrcena, není to tak šokující a drsné. Naopak, díky své místy přehnané teatrálnosti a až směšného čtvrtitele v samurajském obleku, to celé nabírá komických a groteskních výšin (ale možná to byl záměr). Rozhodně tomu chybí nepříjemnost a alespoň náznak realističnosti jedničky. Zaujalo mě vlastně až klasické oko na závěr a úplně závěrečná galerie. A slečna byla hezká. Jako trikově to není zrovna špatné, ale tak nějak mě to nechalo zcela chladným. ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Pro mě snad ještě horší než první díl. naprostá nuda která mě nebavila ani minutu. Gore scény jsou slabé a zase strašně umělé a každá scéna mučení mě dokonale usínala. Ne nemám náladu na další díly. Ale musím je vidět. Uvidíme co z toho bude. BTW zase jsem nebyl ani minutku znechucen, cože je u takovéhleho filmu asi největší průser. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Předem upozorňuji, že tento díl není pro slabé nátury, protože gore scény jenž jsou zde k vidění ocení jen opravdoví gurmáni tohoto žánru. Při jeho sledování jsem zůstal po celou doslova přikován k obrazovce a neskutečně si užíval jednu scénu za druhou. Nevím možná jsem už podobnými snímky zdegenerován, nebo mě nějakým způsobem neskutečně přitahují, ale tohle byla doslova pastva pro oči. Některé scény sice byly hodně vyumělkované, ale většina snímku vypadala docela realisticky (na tehdejší dobu) a především hodně morbidně. Přesně tak se mi to líbí a od podobných kousků to vyžaduji. ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Zdá se, že budu souhlasit s většinou, tedy, že považuji tento díl za lepší než jedničku. Ale i tak, bezdějové...sice trochu nechutné, ale ne natolik , aby mi bylo nedobře, což by taky v mém případě bylo téměř nemožné (účel filmu se tedy neprojevil, což je docela velká chyba). Možná bych hodnotil i výš, ale trochu mě zklamal závěr (žížaly lezou z hlavy), ale nejen to. A potom co jsem viděl Aftrmath, je tohle sice starší, ale jen velmi nedomrlá sestřenka. ()

Galerie (1)

Zajímavosti (2)

  • Filmu mimo Japonsko prospělo to, že jej v roce 1991 viděl Charlie Sheen. Byl obsahem filmu rozrušen a obával se, že se jedná o tzv. „snuff film“. Případem se zabývala i FBI. Pátraní bylo nakonec ukončeno s tím,že jde o důmyslně natočenou fikci. (Rugero)
  • Druhý díl filmové série Guinea Pig byl jednou z hlavních inspirací pro sériového vraha a kanibala Cutomu Mijazakiho, popraveného v roce 2006 a přezdívaného Drákula nebo také Otaku vrah. (Mafian)

Reklama

Reklama