Reklama

Reklama

Za ginipiggu 2: Chiniku no hana

  • angličtina Guinea Pig: Flowers of Flesh and Blood
Krátkometrážní / Horor
Japonsko, 1985, 42 min

Režie:

Hideshi Hino

Hrají:

Kirara Júgao

Obsahy(1)

Krátkometrážní snímek zobrazující postupné rozčtvrcení a rozsekání dívky úchylným maniakem oblečeným do samurajského kostýmu. Žádný děj. Údajně rekonstrukce skutečné vraždy. (Flipnic)

Recenze (44)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Ač tedy v tomto snímku není žena mučena jako v prvním, ale rovnou čtvrcena, není to tak šokující a drsné. Naopak, díky své místy přehnané teatrálnosti a až směšného čtvrtitele v samurajském obleku, to celé nabírá komických a groteskních výšin (ale možná to byl záměr). Rozhodně tomu chybí nepříjemnost a alespoň náznak realističnosti jedničky. Zaujalo mě vlastně až klasické oko na závěr a úplně závěrečná galerie. A slečna byla hezká. Jako trikově to není zrovna špatné, ale tak nějak mě to nechalo zcela chladným. ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Flowers of Flesh and Blood sériu Guinea Pig nikde významne dopredu neposúva. Síce na reálnosti a bizarnosti sa trocha pridalo, atmosféra toho však opäť moc nepobrala. Nekrvavý začiatok síce trocha navnadil, ale ten sa podarilo celkom rýchlo zabiť svojim neskorším pomalým tempom. Hideshi Hino sa zameral na nechutný osud japonskej dievčiny, ktorá mala tú smolu, že v pokročilú hodinu narazila na úchylného sadistu. Ten ju vo svojom príbytku za sprievodu sveteľných efektov ( asi to bol japonský discofil :-] ) manuálne spracoval. Prvoplánové filmové znechutenie na mňa moc nezabralo. ()

Reklama

rykardo 

všechny recenze uživatele

FLOWERS OF FLESH AND BLOOD je pro me asi nejpovedenejsi z cele serie...a to hlavne po technicke strance, co se samotne storyline tyce, to uz je o dost slabsi..., je videt, ze se " tvurci " pred samotnou realizaci zamerovali spise na zvladnuti tech vsech protez a spec.hejblat, nez na vymysleni nejakeho duchaplneho pribehu....ha ha, ale u tohoto zanru zadna novinka, ze ????? Mimochodem, z "making of.." je patrne, ze si cele nataceni fakt dost uzivali.... Z dnesniho pohledu zcela urcite klasika ve sve kategorii.., nicmene uz davno prekonana, coz je patrne hlavne z " del " transgresivnich silencu Masama Akity, Fuji Kikaku ci Tamakichi Anaru.... ()

dwi

všechny recenze uživatele

Snuff – v poslední době hodně propírané téma, na němž i několik režisérů stavělo své příběhy (vzpomeňme např. na nedávných 8 mm či na realističtější snímek, co se násilných scén týká, Snuff killer - La morte in diretta). Neodmyslitelný primát ale patří sérii japonských filmů Ginipiggu. Syrovou realističností, amatérismem a hlavně nesmírnou mírou brutality se daleko neliší od skutečnosti. Vždyť i samotný Charlie Sheen na jednom divokém večírku viděl právě tento snímek a naprosto otřesen zalarmoval FBI, která se případu dokonce věnovala. Samozřejmě, že se jedná o podvrh, ale o podvrh natolik skutečný a mírou brutality značně neúnosný až se člověk zamyslí, co všechno můžeme považovat za film. Hideshi Hibino se odvolává na balíček jednoho maniakálního fanouška, jenž obsahoval osmimilimetrový film, 54 obrázků a devátenácti stránkový dopis popisující záznam skutečného (!) krutého zločinu. Na základě této zásilky režisér natočil polodokumentární záznam vraždy, kde oživuje praktiky hrůzného zločinu. SPOILER! Mladá dívka je večer unesena neznámým útočníkem a probírá se svázaná v ponuré místnosti. Nadopovaná prášky otupěle zírá na ošuntělé prostředí a na potřísněné zdi zaschlou krví. Následně si všímá muže, který je oblečen do samurajského úboru s helmou na hlavě. Od této chvíle nastávají bohapustá jatka, sice v některých momentech amatérsky zpracovaná, ale natolik sugestivní, že i otrlejším jedincům se může zvednout žaludek. Po nabroušení čepele muž chytá slepici, kterou nemilosrdně podřeže a chladným hlasem ženě oznámí, jaký pro ni přichystal osud. Porcování oběti prokládá vzletnými projevy o krvi a tělu, které ho tolik fascinují. Systematicky ženě uřízne nejdříve zápěstí, poté ramena (dlátem a kladivem), nohy a následně ji vykuchá za výkřiků extatického vzrušení. Oběť se již mění v lidské torzo, ale násilníkovi to stále nestačí. Sekerou amputuje hlavu od těla a nakonec se jí rozhodne vzít její nejdrahocenější věc - oko - jehož bulvu pak následně olizuje. Nejsadističtější část snímku je u konce. V dalších minutách útočník představuje zvrhlou sbírku hnijícího masa plného červů, očních bulev a hlav svých předešlích obětí. Perverzně skandální děj, na jehož popularizaci měl podíl již zmíněný Sheen, vytvořil tomuto snímku až jakési mýtické postavení mezi ostatními díly série. Hodnocení něčeho takového se vzdávám.... ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Pro mě snad ještě horší než první díl. naprostá nuda která mě nebavila ani minutu. Gore scény jsou slabé a zase strašně umělé a každá scéna mučení mě dokonale usínala. Ne nemám náladu na další díly. Ale musím je vidět. Uvidíme co z toho bude. BTW zase jsem nebyl ani minutku znechucen, cože je u takovéhleho filmu asi největší průser. ()

Galerie (1)

Zajímavosti (2)

  • Druhý díl filmové série Guinea Pig byl jednou z hlavních inspirací pro sériového vraha a kanibala Cutomu Mijazakiho, popraveného v roce 2006 a přezdívaného Drákula nebo také Otaku vrah. (Mafian)
  • Filmu mimo Japonsko prospělo to, že jej v roce 1991 viděl Charlie Sheen. Byl obsahem filmu rozrušen a obával se, že se jedná o tzv. „snuff film“. Případem se zabývala i FBI. Pátraní bylo nakonec ukončeno s tím,že jde o důmyslně natočenou fikci. (Rugero)

Reklama

Reklama