Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Don Francesco (Mario Merola) zložil slávnostný sľub Madonne po tom, ako zistil, že jeho syn zázračne zostal bez zranení po ťažkej dopravnej nehode. (Martin741)

Recenze (2)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Druhé Bresciovo eurocrimi a první spolupráce režiséra s jeho oblíbeným hercem Mariem Merolou (celkem 7 filmů!). Film se odehrává v Neapoli, co do žánru tak je to spíš melodrama a prvky noir a taliánského polizio subžánru, v té době tak populárního. Nějak se začít musí, co jsem viděli zde, tak Brescia v podstatě zopakoval i v dalších svých filmech s Merolou, vždycky je to nějaký spořádaný tatík od rodiny, oddaný bohu, rodině a ctící rodinných tradic a zvyklostí, který buď tragicky přijde o svého syna a nebo se ho naopak snaží zachránit z pazdrátů gangsterů. Vždy jde když to řeknu zjednodušeně o pomstu. Co jsem si všiml, tak Merola zde nezazpívá, jako v některých svých pozdějších filmech. Scénář není špatný, příběh je docela poutavý, jako melodrama film taky dobře funguje, ale na krimi je zde přeci jen nedostatek akce a násilí, film je až moc nasáklý patosem a místy nezajímavou omáčkou. Není to ale špatný, od Brescii jsem viděl slabší snímky, film je sice trochu předvídatelný, ale divák se finále i tak prostě dočkat nemůže. Ve filmu si zahráli i další vynikající herci známí s poliziesco filmů ze 70 let, nebezpečný darebák Catenacci, jeho gorila Nello Pazzafini (bez knírku), ale zaujala mě i pro mě doposud neznámá kráska Sonia Viviani (přítelkyně Merolovýho poněkud hloupého a naivního syna). Její svůdné taneční číslo a příchod Meroly s mrtvolou svého syna do baru, nejspíš dva nejlepší momenty z celého filmu. Lehčí průměr v žánru i co se týče spolupráce B+M. 3,5/5*. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Najvacsia slava Maria Merolu prisla az s filmami Alfonsa Bresciu : dej sa odohrava v Neapoli, Merli hral kladasa, ktoremu ale sa stali problemy so synom - no nejdem pisat spoilery, kazdy nech si to pozrie radsej. Kazdopadne Brescia netocil az tak dobre poliziotteschi ako Stelvio Massi, a zda sami, ze nanho ani rezisersky nemal. Merli ma vyraznu podporu, konkretne Luciana Catenaciho /Prokleti Smrti 1966, Dva Vytecnici, Suda a Licha/, a samotny reziser Brescia bol pred aj za kamerou, jaxom si vsimol : 85 % ()

Reklama

Reklama