Reklama

Reklama

Lucky a Zorba

  • Itálie La gabbianella e il gatto

Obsahy(1)

Poetický příběh o neobvyklém přátelství kocoura a osiřelého malého racka. Na zahradu řadového domku v Hamburku dopadne vyděšená a vyčerpaná racčí samička. Před svou smrtí snese vejce. Ještě předtím ale vyloudí z místního kocoura Zorby tři sliby: nejen že její osiřelé vejce nesní, ale sám jej vysedí a přivede na svět racčí mládě, které pak naučí létat. Malá Lucky se záhy vylíhne a Zorba a jeho kočičí přátelé musí vyměnit bezstarostný život přístavních kocourů za péči o svéhlavé pískle, které je třeba nejen ochránit před nebezpečnými a všudypřítomnými krysami, ale hlavně naučit brázdit oblohu. Poetický příběh na motivy knihy chilského spisovatele Luise Sepúlvedy je vyprávěn s jemným humorem a doprovázen originálními původními písněmi. (Česká televize)

(více)

Recenze (5)

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Je prostě zamilovaný, Zrzku !!" - "A bolí to ??" ;) Většinou dost !! ;) Téměř skoro stejně jako sledovat tenhle nefunkční hybrid poetické melancholie a ekoagitační zhůvěřilé rádoby edukace s hrdě kýčovitě karikující animací leda tak pro kočku, jakou bych od Enza D'Alòa nečekal ani omylem.. ()

charlie.x 

všechny recenze uživatele

Velmi pěkná a povedená pohádka, včetně poslouchatelných písní, zejména když zpívají krysy ve svém doupěti..... ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Nečakane dobre fungujúci a milý príbeh, aj keď sa niekedy nevyhne skratkovosti. Obe roviny - jak rovina priateľstva napriek inakosti (edukatívna rovina), tak rovina stretu potkanov a mačiek (akási obratená Pasca na mačky). Chválim poctivú a veľmi sympatickú animáciu a aj vsuvky v podobe piesní sa dali vydržať. Dôraz sa kládol aj na detaily - či animačné, ale aj viac prepracované charaktery postavičiek ako je to štandartné. ()

Reklama

Reklama