Reklama

Reklama

Yellowstone

  • USA Yellowstone
Dokumentární / Krátkometrážní
USA, 1994, 32 min

Obsahy(1)

Krátkometrážní dokumentární film o americkém národním parku Yellowstone stručně zachycuje historii parku a jeho vznik. Zachycen je zde život původních obyvatel, život pionýrů a založení národního parku. Dokument je plný záběrů divoké přírody napříč všemi ročními obdobími. Stručně a výstižně seznámí s krásami přírody a geologickými poklady národního amerického parku Yellowstone. (jimondrugs)

(více)

Recenze (3)

Stanley 

všechny recenze uživatele

Nápaditý IMAX dokument představující nejstarší přírodní park světa v celé jeho kráse a neposkvrněnosti. Obsahuje povedené dobové záběry (objevení území dnešního Yellowstonu prvními průzkumníky, založení parku apod.), současný stav parku i seznámení s probíhajícími vědeckými aktivitami. Nemálo prostoru zde dostala hollywoodská zvířecí hvězda medvěd Bart, ač se jedná o medvěda aljašského. ()

Duotone28 

všechny recenze uživatele

Opat jeden z dokumentik z dielne Imax...tentoraz z USA...a konretne berie na musku krasavca menom Yellowstone. Vsetky jeho najkrajsie scenerie parku su tu pekne oboznamene a po poriadku zachytene...pocinajuc samotnou riekou Yellowstone, od ktorej aj ten nazov.....az cez siroke nadherne rozsiahle plosiny, vodopady, typicke horuce pramene a hlavne jeho najobdivovanejsie gejziriky:). Radost pozerat...len opat ma tam zas moc moc srali tí lacny umely komparzisty...ach...inak by bolo hodnotenie urcite vyssie. ()

petrce 

všechny recenze uživatele

Velice podařený dokument z dílny IMAX. Takový mix hraného a klasického dokumentu, který velmi výstižně ukazuje historii a vývoj tohoto jednoho z nejkrásnějších přírodních výtvorů světa. Úchvatné záběry krajiny i zvířat spolu s trefnou hudbou v pozadí potěší všechny milovníky přírody, cestovatele a dobrodruhy. ()

Reklama

Reklama