Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ostrovní rezervace vzácného ptactva, ale také tajná vojenská základna. Speciální sovětské komando za pomoci přeběhlíků z řad místních vojáků zaútočí na ostrov, pobije většinu posádky a ostatní drží jako rukojmí v zájmu získání dekodéru ke všem špionážním družicím v Evropě. Kapitán Eddie Foster (Tom O´Rourke) však léčce nepřátel unikne a pokusí se situaci zachránit. (J.Connor)

(více)

Recenze (2)

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Tak na tohle jsem koukal skutečně jak blázen. Ostrov, asi v Baltském moři s nějakou výsostně důležitou vojenskou základnou, nejspíše švédskou, na němž kromě vojáků žije jen pár místních usedlíků (metero - či ornitologové). Jednou tu přistane ruská ponorka a jakési zvláštní komando zaútočí na základnu, aby zcizilo jakési dokumenty. Samozřejmě se najde zachránce, místní asi-vědec, který se proti vetřelcům postaví, když k tomu přibude jedna náhodou se nachomýtnuvší asi-novinářka. A může to vypuknout: Rusové vraždí vojáky, vědec vraždí Rusy. Celou dobu jsem nemohl pochopit, že to je švédský film, a proto už vlastně nevím, jak se mi to líbilo. ()

J.Connor 

všechny recenze uživatele

Ujetý levný céčko, jak jsme u páně Helgeho zvyklí. I jeho už dost strašlivá Akce ninja byla lepší než Ostrov orlů, ale nakonec dám i zde dvě hvězdy, je mi nějak sympatický, že někdo zrovna ve Švédsku žil tenhle sen o akčních filmech. Začíná to vlastně i celkem slibně, záběry pod vodou, do toho osmdesátkovej vysokooktanovej hevík, který následně střídají řízný synťáky, který se ovšem až do konce pořád opakují a začnou jít na nervy. Byť je člověku od počátku jasný, že to bude béčko jak řemen, byl jsem vlastně až do půlky docela napjatý, co ze všech těch postav motajících se kolem ostrova vyleze. Pak se ovšem do akce vrhne Tom O´Rourke, jeden z nejméně pravděpodobných akčních hrdinů ever, aby ve svých mrkváčích, rybářské vestičce a vyfoukaném háru likvidoval svým koltem desítky ruských elitních a po zuby vyzbrojených vojáků v ninja převlecích ve veletrapných přestřelkách. Svým způsobem vtipný, ale zdaleka ne zas tolik, jak trash může být. U nás vysílal TV Prima. Jen ještě na závěr trochu opravím Pohrobka, nebyl to vědec,ale voják, člen posádky na ostrově, o usedlících (je jen jeden) se nedozvíme nic a žena chtěla fotit orly. ()

Reklama

Reklama