Reklama

Reklama

The World of Stainboy

(seriál)

Obsahy(1)

THE MELANCHOLY DEATH OF OYSTER BOY je kniha morbídnych básní režiséra Tima Burtona. Niektoré z postáv oživil aj prostredníctvom flashovej animácie, a tak vznikla séria šiestich dielov pod názvom THE WORLD OF STAINBOY. Hlavný hrdina Stainboy rieši v rodnom Burbanku rôzne detektívne prípady. Epizódy sú plné burtonovskej atmosféry, melanchólie, morbidity, ale aj láskavého humoru... (Avathar)

(více)

Recenze (43)

swamp 

všechny recenze uživatele

Burtonova poetická knížka The Melancholy death of Oyster Boy & other stories, jejíž postavy se objevují i v těchto krátkých flashových patvarech, je mnohem zajímavější než tato série. Přestože je The World of Stainboy režírován přímo Burtonem a obsahuje řadu morbidních postav a zvrat(k)ů, stojí za starou belu a nudí. ()

TomasKotlant 

všechny recenze uživatele

Příliš ukecané a flashová animace taky není zrovna zázrak, ale zajímavý pohled na to, jak vypadá okleštěná tvorba Tima Burtona. Naštěstí je to dostatečně krátké, aby to nezačalo nudit. Pěkné postavičky to drží nad vodou. *** Ve zkratce: O chlapečkovi co zachraňuje svět, ale kdo ví jak to všecko bylo. ()

Reklama

M.Macho 

všechny recenze uživatele

Zda je to famózní atmosférou výstavy z Domu u Kamenného zvonu nebo čímkoliv jiným - nevím. Ale po explozi kreativního mozku, jehož hravost a genialita se roztéká po zdech celé galerie jako bábovičky šedé kůry se tato rozpustilá miniatura jeví jako jednohubkový zob - jakési oční bulvičky na rozloučenou. ()

VerteX 

všechny recenze uživatele

Šest epizod ze světa Stainboye je asi to nejdivnější, co jsem od Tima Burtona viděl, a to už u tohoto režiséra něco znamená (kdo viděl Beetlejuice nebo Nightmare Before Christmas tak ví, o čem mluvím). Kombinace absurdity, černého humoru a prazvláštního "scénáře" je provedena v naprosto neobvyklé flashové formě a pokud by na konci nebyl Burton podepsán, asi bych nevěřil, že je to právě jeho dílo. Rozhodně doporučuji. ()

dr.Orlok 

všechny recenze uživatele

V šesti epizodách řeší hlavní hrdina Stainboy ( byl už v réžisérově knize The Melancholy Death of Oyster Boy & Other Stories) neobvyklé případy ( skvělý díl s hypnotizující holkou ). Vše oplývá tou typickou burtonovskou poetikou. Všechny díly jsou krátké a zábavné. ________ Of all the super heroes, the strangest one by far, doesn't have a special power, or drive a fancy car. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama