Reklama

Reklama

Mé srdce už někomu patří

(festivalový název)
  • Indie Hum Dil De Chuke Sanam (více)

Obsahy(1)

Film plný barev a tance beze zbytku využívá všech atrakcí, které může nabídnout bohatý indický společenský život - např. svatby, oslavy svátku Diwali či hromadného pouštění draků. Hlavní hrdinkou je Nandini (Aishwarya Rai), trochu rozmazlená dcera slavného pěvce (Vikram Gokhale), která je přesvědčená, že může mít vliv na výběr svého životního partnera. Opětovanou lásku prožívá se Sameerem (Salman Khan), který přijíždí z Itálie (natáčeno v Maďarsku) studovat u jejího otce, ten však nakonec domluví svatbu s rodiči právníka Vanraje (Ajay Devgan). Snímek byl oceněn mnoha cenami časopisů Filmfare i Screen Weekly, televizní stanice Zee Cinema i Mezinárodní indické filmové akademie. Kapesníky s sebou! (oficiální text distributora)

(více)

Zajímavosti (11)

  • Kvůli nehodě s lustrem na natáčení Aish Rai tančila píseň "Nimbooda" s oteklou nohou. (NinadeL)
  • Natáčení filmu Hum Dil De Chuke Sanam také ukončilo vztah Aish Rai a Salmana Khana, který byl nejmedializovanějším v dějinách indického filmu. (NinadeL)
  • Vzhledem k tomu, že nebylo možné, aby Kareena Kapoor hrála hlavní roli v Khamoshi: The Musical (1996), Bhansali jí nabídl roli Nandini. To se ale změnilo v okamžiku, když se setkal s Aishwaryou Rai po projekci Raja Hindustani (1996), Rai se mu tehdy s planoucíma očima vyznala z lásky ke Khamoshi: The Musical. Po té sice ještě producenti pochybovali, jestli je Rai vhodná pro tradiční roli vzhledem ke své pozici bývalé Miss World se západním obličejem, ale tyto obavy Bhansali rychle zahnal. (NinadeL)
  • Samirův nezvyklý obyčej mluvit se svým zesnulým otcem pochází z Bhansaliho dětství, kdy sám dělával totéž. (NinadeL)
  • Kvůli osvětlení akrylové podlahy Nitin Desai rozmístil měsíčkové květiny, které jsou běžně nabízené v chrámech v akrylových listech. (NinadeL)
  • Bhansali a vedoucí výpravy Nitin Desai procestovali Gujarat, Bhuj a Kutch, aby získali perfektní lokace a mohli ukázat místní specifika. Díky tomu, že prostředí bylo tak skvěle zkombinováno, Desai tvrdí, že v té době dostal dopis od týmu, který tou dobou natáčel v Kanadě, aby jim dal vědět, kterou část země vybral. (NinadeL)
  • Most ukázaný ve filmu byl natočen v Budapešti. Ale protože Bhansali cítil, že maďarská jména nebudou běžným divákům srozumitelná, situoval tuto část filmu do Itálie. (NinadeL)
  • Po filmu Khamoshi: The Musical (1996) hledal Bhansali nový námět. V té době mu zavolal Pratap Karwat, jakýsi fanoušek z Gujaratu, s tím, že má báječný příběh. Nenechal se odbít, do té doby, než se Bhansali nadchnul a setkal se s ním na druhý den. (NinadeL)
  • Ve svatební scéně říká Sameer Nandini, že by měla hrát, jako kdyby byla Miss World. Tou Aishwarya Rai skutečně v roce 1994 byla. V prvních letech její herecké kariéry byla tato narážka často používána. (NinadeL)

Reklama

Reklama