Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americká hlídka má rozkaz překročit nepřátelskou linii a vyhodit do povětří důležitý železniční most. Tento úkol jim však ztěžují časté hádky mezi seržantem a jeho nezkušeným poručíkem. A i německé vojsko na sebe nenechá dlouho čekat. (Zeebonk)

Recenze (3)

majo25 

všechny recenze uživatele

Nemáme zásoby, ale ideme na niekoľkodňovú akciu bez podpory jednotky. Chceme urobiť tichý prieskum vyhnutím sa protivníkovi, ale veselo za sebou nechávame stopy a strieľame každú chvíľu po nepriateľovi. Tak toto Cormanovi nevyšlo. Z filmu cítiť nízkorozpočtovosť, slabučkých hercov, nelogickú akciu a mizerné dialógy tvoriace často iba výplň scén. Nalákalo zasnežené prostredie, ale to sa v spojitosti so zmienenými neduhmi filmu postupne vytratí a zostáva nuda a často aj nelogičnosť. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Velmi slabý a laciný válečný snímek Rogera Cormana, jemuž zřejmě představa amerických vojáků na lyžích připadala dostatečně atraktivní, a tak mu nevadilo, že herci nebyli příliš zdatní lyžaři (jejich plužení je v kontextu akčního snímku opravdu vtipné). Sám Corman si zahrál jednoho z německých vojáků a jeho štáb musel při natáčení dokonce údajně čelit menší lavině, čímž ovšem zajímavost tohoto filmu končí. Scénář z pera Charlese B. Griffitha je velice tupý a nezáživný - jeho díla jsou zábavná jen při komickém odlehčení (Vědro krve, Malý obchod hrůz), vážnost mu opravdu nejde. Postavy jsou navíc svým vzezřením lehce zaměnitelné, a tak si člověk v průběhu sledování plete nejen americké vojáky mezi sebou, ale i americké vojáky s německými, což je v mnoha momentech opravdu chaos a i těch pár akčních scén tím výrazně strádá. ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno