Reklama

Reklama

Phantasm

  • USA Phantasm (více)
Trailer

Kultovní horor Dona Coscarelliho, ze kterého čerpalo inspiraci mnoho pozdějších tvůrců. Dva bratři, žijící v okolí městského hřbitova, se snaží vypátrat původ záhadných jevů, které je obklopují. Postupně objevují bizarní podzemní svět a pouští se do boje proti vetřelcům ze světa nadpřirozených sil, kteří na sebe berou stále rafinovanější podoby... (MIDO FILM)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (170)

petero 

všechny recenze uživatele

Nemôžem uprieť istú nudu pri sledovaní tohto dielka, ale vzhľadom na jeho vek a postavy ktoré sa stali kultom Reggie + drsný americký bourák, ktorý aj v dnešnej dobe vzbudzuje rešpekt a Tall Man + fantastické lietajúce guličky, ktoré človeka odkrvia skôr ako padne na zem a tie pokračovania nieje čo riešiť. ()

fcreading 

všechny recenze uživatele

"Pohreb za chvílu začne...Pane!" Coscarelliho kultovní horor ktorý sa dočkal pár pokračovaní. Angus Scrimm podáva nadštandartný výkon, u Reggieho Bannistera sa to už povedať nedá. Gule lietajú zo všetkých strán, doľava doprava s pobiehajúcimi trpaslíkami sa to už zhorší ale ajtak sa jedná o dobrý horor. ()

Reklama

topi 

všechny recenze uživatele

První ze série Coscarelliho atmosférického světa. Seznamujeme se s mladým Mikem, sympatickým zmrzlinářem Reggiem a s bestiálním hrobníkem Tall Manem. Vítejte na hřbitově Morning side! První Phantasm oplývá ponurou hřbitovní náladou a zlo, které se zde vyskytuje má děsivou podobu. Originální a těžko napodobitelný horor. Vyčištěná HD verze obsahuje i vychytanou zvukovou stopu, různý šustění, skřeky, pohyby...vynikající. A hudební motiv je jeden z nejlepších hororových theme. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Dlouhán Angus Scrimm,  létající a  smrtící koule, hřbitov, žlutá krev a vynikající pod kůži zalézající hudební motiv. Kdysi dávno první setkání na videu  a okamžitě z toho byla velká hororová láska, která nerezaví. Surrealistický horor s neopakovatelnou atmosférou strachu ze smrti zprostředkující pro vnímavé už před více než 40 lety vícerozměrný filmový zážitek se závanem mrtvolného zápachu rozkladu.   Pět hvězd vytesaných do mramorového náhrobku. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Začnu chybami ve filmu. 1, snímek začíná sexem na hřbitově. Poloha nohou u ženy nebudí rozhodně dojem, že je v poloze " na koníčka " i když v záběrech na hlavy obou aktérů to tak zase vypadá. 2, Okolo 9 až 13 minuty přijede na hřbitov kluk na motorce. Není vidět, že by si s sebou něco přivezl, nemá žádný batoh ani brašnu na motorce, přesto však, když leží na trávníku, má u sebe docela objemný dalekohled, kterým sleduje okolí. No a když odjíždí už ho zase nemá, není ho kam dát. Co se tedy z dalekohledem stalo ? To ví jen režisér. CITÁT - Tady je to trochu strašidelný, že jo ?......... Jinak počínání obou bratrů je velice sporné. Oni se vlastně vloupají do cizího baráku, ničí tam vybavení a když jsou napadeni strašně se diví. Jak jim pak mám asi držet palce ? Nulové drama, strašná hudba a nelogický děj. Mám ještě filmy z označením 2,3 a 4, ale zatím se jim vyhnu velkým obloukem. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (49)

  • Ve filmu existuje několik odkazů na Dunu Franka Herberta. Např. je ve filmu vidět bar jménem Dune. (Chatterer)
  • Angus Scrimm se po dokončení filmu zeptal režiséra, proč se Tall Man při lákání obětí proměňuje v ženu a před vraždou s muži souloží. Zaskočený režisér mu dodnes nedokázal odpovědět. :) (BoredSeal)
  • Približne v 56. minúte ide v aute Mike (A. Michael Baldwin) a dve ženy, počas jazdy narazia na prevrátené zmrzlinárske auto - dôjde k útoku a keď Mike z auta vylezie von a padne na cestu, zmrzlinárske auto, ktoré tam predtým ležalo, tam už nie je. (tXtX)

Související novinky

PHANTASM pokračuje

PHANTASM pokračuje

11.03.2005

Štúdio New Line Cinema chce nadviazať na kultovú hororovú sériu PHANTASM, a zrejme hneď trilógiou! Fanušíkovia však (prekvapivo) veľmi vysmiati nie sú - s Donom Coscarellim, "duchovným otcom" celej… (více)

Reklama

Reklama