Reklama

Reklama

S & M: Metallica with Michael Kamen Conducting the San Francisco Symphony Orchestra

(koncert)
všechny plakáty

Metallica odehrála 21. a 22. dubna 1999 v Berkeley Community Theatre v San Franciscu dva neobyčejné koncerty. Za doprovodu Sanfranciského symfonického orchestru a pod vedením (nyní již zesnulého) skladatele Michaela Kamena, vznikl téměř dvou a půl hodinový záznam, který kombinuje nejlepší metal se symfonickým orchestrem (3DD!3)

(více)

Recenze (56)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Naprostá pecka. Některé skladby zní v tomhle provedení ještě lépe než originály. Tracklist: The Ecstasy Of Gold, The Call of Ktulu, Master Of Puppets, Of Wolf And Man, The Thing That Should Not Be, Fuel, The Memory Remains, No Leaf Clover, Hero of the Day, Devil's Dance, Bleeding Me, Nothing Else Matters, Until It Sleeps, For Whom the Bell Tolls, Human, Wherever I May Roam, The Outlaw Torn, Sad But True, One, Enter Sandman, Battery ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Metallica ve spojení se symfonickým orchestrem......že to nelze? Každý, kdo si pustí toto netradiční 2DVD ze živáku, na kterém hraje Metallica společně se Sanfranciským symfonickým orchestrem, případně zavře oči, zaposlouchá se a následně se nechá unášet tímto netradičním spojením, mi musí dát za pravdu, že to možné je. Dokonce si troufám tvrdit, že některé skladby vyznívají ještě silněji než původní originály. p.s. ( Nejen ) pro fanoušky kapely Metallica povinnost. ()

Reklama

Mike.mk1 

všechny recenze uživatele

Tohle považuju za poslední vrchol v tvorbě Metallicy. Bál jsem se, že od černého alba už nic pořádného nepřijde (a nic ze studia taky nepřišlo), ale tenhle koncert s orchestrem stojí za to slyšet, třešničkou na dortu budiž úvodní Ecstasy of gold, jedna z nejkrásnějších filmových melodií z mého oblíbeného westernu. ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Dneska už kultovní speed a thrash metalová kapela Metallica vznikla v roce 1981 kolem bubeníka Larse Ulricha a vokalisty Jamese Hetfielda. Po sedmi řadových albech z nichž dvě poslední Load (1996) a Reload (1997) byly a jsou pojímaný jako odvarové období v dějinách kapely. V roce 1999 vyšlo další tentokráte živácké album S&M a stejnojmenný obrazový záznam pro samostatné DVD. Krom několika klipů jenž byly ze záznamu pořízeny kupříkladu pro skladby No Leaf Clover nebo Nothing Else Matters (kterážto tak slavila velký comeback na naší scéně, jak radiové tak klubové). Po hudební stránce jde o průměrný počin, kterému dominuje plný a hutný zvuk. Po stránce koncertní jde spíš o komorní představení (nejen kvůli komornímu tělesu za zadkem kapely) a tudíž obvyklý náboj a nespoutaná akce rockového potažmo metalového koncertu jest minimální. Mezi 21 skladbami lze nalézt zastoupení všech vydaných alb. Objektivně bych měl vpálit 4 hvězdičky, ale pro můj vztah k tomuhle žánru jim tu nudnost a mírnou nezáživnost odpustím. Metallica rulez!!! ()

Metlosch 

všechny recenze uživatele

Skloubení rockové/metalové hudby se symfonií není nic nového a Metallica s tím rozhodně nepřišla (spíš tohle spojení znovu oživila spolu s kapelou Rage). Nic to nemění na tom, že moje nejoblíbenější skupina se nikdy nebála experimentovat a tenhle pokus se mi sakra líbí. Výborníy zvuk, výborný zpěv, maličko horší výběr písní. Michael Kamen R.I.P. ()

Zajímavosti (2)

  • Záznam je sestřihem ze dvou koncertů. Divák tak může postřehnout, že v jednom střihu hraje Kirk Hammett na černou kytaru a ve střihu druhém, v té samé písni, hraje s kytarou barevnou. (ImJohny)
  • Vyjma skladeb z debutového alba Kill 'Em All na koncertu zazněly všechny písně kapely. (Corpsegrinder)

Reklama

Reklama