Reklama

Reklama

S & M: Metallica with Michael Kamen Conducting the San Francisco Symphony Orchestra

(koncert)
všechny plakáty

Metallica odehrála 21. a 22. dubna 1999 v Berkeley Community Theatre v San Franciscu dva neobyčejné koncerty. Za doprovodu Sanfranciského symfonického orchestru a pod vedením (nyní již zesnulého) skladatele Michaela Kamena, vznikl téměř dvou a půl hodinový záznam, který kombinuje nejlepší metal se symfonickým orchestrem (3DD!3)

(více)

Recenze (56)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Naprostá pecka. Některé skladby zní v tomhle provedení ještě lépe než originály. Tracklist: The Ecstasy Of Gold, The Call of Ktulu, Master Of Puppets, Of Wolf And Man, The Thing That Should Not Be, Fuel, The Memory Remains, No Leaf Clover, Hero of the Day, Devil's Dance, Bleeding Me, Nothing Else Matters, Until It Sleeps, For Whom the Bell Tolls, Human, Wherever I May Roam, The Outlaw Torn, Sad But True, One, Enter Sandman, Battery ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Nikoli originální ale rozhodně přínosný nápad předvést Metallicu na "vážno". Bohužel, Michael Kamen už se pohybuje v nebeských sférách. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Nádherné splynutie orchestrálnej jemnosti s tvrdou, nebezpečnou hudbou Metallicy! Skvelý zážitok, odporúčam aj neprajníkom tejto kapely! Metallica4ever! 100%. ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Dneska už kultovní speed a thrash metalová kapela Metallica vznikla v roce 1981 kolem bubeníka Larse Ulricha a vokalisty Jamese Hetfielda. Po sedmi řadových albech z nichž dvě poslední Load (1996) a Reload (1997) byly a jsou pojímaný jako odvarové období v dějinách kapely. V roce 1999 vyšlo další tentokráte živácké album S&M a stejnojmenný obrazový záznam pro samostatné DVD. Krom několika klipů jenž byly ze záznamu pořízeny kupříkladu pro skladby No Leaf Clover nebo Nothing Else Matters (kterážto tak slavila velký comeback na naší scéně, jak radiové tak klubové). Po hudební stránce jde o průměrný počin, kterému dominuje plný a hutný zvuk. Po stránce koncertní jde spíš o komorní představení (nejen kvůli komornímu tělesu za zadkem kapely) a tudíž obvyklý náboj a nespoutaná akce rockového potažmo metalového koncertu jest minimální. Mezi 21 skladbami lze nalézt zastoupení všech vydaných alb. Objektivně bych měl vpálit 4 hvězdičky, ale pro můj vztah k tomuhle žánru jim tu nudnost a mírnou nezáživnost odpustím. Metallica rulez!!! ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Americká kapela Metallica patrí ku tým, ktorým patrí môj rešpekt a obdiv. Rockeri, ktorí nikdy nestagnovali na jednom mieste, ale po celú dobu sa hudobne vyvíjajú. Udávajú trend tvrdej gitarovej muzike. Jedným z ich nezabudnuteľných umeleckých experimentov je i spoločné živé vystúpenie so symfonickým orchestrom. Svoje skladby týmto posunuli do vyššej dimenzie. Znie to božsky. Atmosféru koncertu výborne zachytáva i tento obrazový materiál. ***** ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Metallica ve spojení se symfonickým orchestrem......že to nelze? Každý, kdo si pustí toto netradiční 2DVD ze živáku, na kterém hraje Metallica společně se Sanfranciským symfonickým orchestrem, případně zavře oči, zaposlouchá se a následně se nechá unášet tímto netradičním spojením, mi musí dát za pravdu, že to možné je. Dokonce si troufám tvrdit, že některé skladby vyznívají ještě silněji než původní originály. p.s. ( Nejen ) pro fanoušky kapely Metallica povinnost. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Na Metallice som vyrastal a na albumy do Loadu (vrátane) si zaslúžia RESPECT, najnovší Dead Magnetic je opäť výborná stará škola...Každopádne tento koncert je zaujímavý, netradičný, silný...ale stále mi niekde bliká kontrolka, že je to taká frajerinka štyroch kreatívne vyprahnutých snobov (v roku ´99), ktorý mali peniaze niečo podobné realizovať (ako povedal v jednom z rozhovorov aj samotný Hetfield) a bolo to tak trochu východisko z núdze...Ale nech je ten backround a možný kalkul akýkoľvek, tento koncert je pamätný, má gule a drive, to mu nemôže uprieť nikto! ()

spaceboyCZ 

všechny recenze uživatele

Uhlazena Metallica? NIKOLIV!!! Smycce zni mnohdy tak divoce, az se clovek tem hudebnikum divi, ze po vazne hudbe vzali na sebe takove "bremeno" :)). Tenhle koncert si uzivam casto...je proste skvely. ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Vizualne a z hlediska performance to neni nic moc a brousi to spise do sfery nudy, ale po zvukove strance se jedna o excelentni zalezitost. SM Orchestr v cele s Michaelem Kamenem Metallicu nejen doplnuje, ale vytvari vetsine skladeb naprosto novou dimenzi, do ktere by se sama Metallica nikdy nedostala. Uzasne symfonicke intro jakozto coververze Morriconeho z westernove klasiky The Good, The Bad and The Ugly. Nekterym songum orchestr neskutecne prospel. Jeden z relativne mala svetlych momentu v kariere Metallicy. 8/10 ()

buldock 

všechny recenze uživatele

Skvělý hudební zážitek , který by si neměl nechat ujít žádný fanoušek Metalové hudby potažmo této dnes už legendární kapely! Sladění Metalu a San Franciského symfonického orchestru pod taktovkou dnes už zesnulého Michaela Kamena je nezapomenutelný , vřele doporučuji! ()

stration 

všechny recenze uživatele

Ikdyž ani jedna písnička dle mého nedosáhla kvalit originálu, je to úžasný zážitek a je jasně vidět, že Metallica jsou Páni hudebníci. ()

Jino 

všechny recenze uživatele

Perfektní koncert Metalliky se symfonickým orchestrem. Není co dodat. Legendární písnička Nothing Else Matters s orchestrem se stala kultem, i když já považuji za lepší verzi tu první. Je krásné sledovat nejlepší songy v jiném znění, než jen od Apocalyptiky. ()

JohnRambo 

všechny recenze uživatele

Naozaj nádherný koncert. Skvelý nápad, výborne zrealizovaný, orchester skvelý, Metallica vynikajúca. Táto krása nejde inak okomentovať. ()

messiah 

všechny recenze uživatele

Jedno z nejlepších propojení Symfoňáku s Metalem. Nejlépe zvládnuté aranže a celý projekt šlape bez jediného zádrhele, narozdíl od např. Deep Purple. Nemám co řešit - 100% ()

COF_666 

všechny recenze uživatele

Metallica se odvázala, zaexperimentovala.....a výsledek je více než podařený. Králové trash metalu podpořeni symfonickým orchestrem za zády pálí do lidí předělávky ( = s použitím orchestru ) svých starých ale i novějších písniček. Dá se říct že i písně které byly jaksi průměrné (podle mě), zde znějí více zajímavěji ale i dravěji. Pár "předělávek" se mi dokonce líbilo víc než originály. Např. "Master of Puppets" zní daleko více geniálněji než na stejnojmené desce. Zkrátka a dobře Metallica dokázala že umí a narozdíl od jiných skupin které se pokoušely spojit jejich hudbu se "symfoňákem" to dokázala na 100%. Ale bohužel tohle je asi tak poslední věc od Metallicy kterou sem byl ochoten zkousnout (a následně být potěšen), jejich nejnověší tvorba mne nedokázala zaujmout vůbec ničím...... ()

Gothar 

všechny recenze uživatele

Vyborne natocene, vyborne odohrane a vyborne napisane. Kazdy ton orchestra ma svoje miesto a aj ked niektori tvrdia opak, tak podla mna je orchestrom kazda skladba, ktora odznela, vylepsena. U mna je S&M najpocuvanejsi album od Metallicy. ()

Reklama

Reklama