Reklama

Reklama

Queen v Budapešti

(koncert)
  • Česko Queen: Magic Tour v Budapešti (více)
Hudební / Dokumentární
Maďarsko / Kanada / USA, 1987, 90 min (Alternativní 59 min)

Nezapomenutelný koncert rockové kapely Queen na budapešťském Népstationu v červenci 1986. Byl to jeden z prvních velkých koncertů západní kapely v tehdejším východním bloku. Do jeho rozkladu ještě zbývaly tři roky, ale mezi 80 000 diváky už bylo i několik fanoušků z tehdejšího Československa. Ti si tak mohli užít hity jako Radio Ga Ga, We Will Rock You nebo Bohemian Rhapsody na vlastní oči a uši. Tyto a další písně rozhodně nemůžou chybět v hodinovém sestřihu z tohoto koncertu. Navíc málokdo asi tušil, že se jedná o jedno z posledních živých vystoupení zpěváka kapely Freddieho Mercuryho s kapelou. Po skončení The Magic Tour už s kapelou nikdy nevystoupil. (Česká televize)

(více)

Recenze (88)

spygirl 

všechny recenze uživatele

Už jen za ten úchvatný medailonek s Freddiem ---> 100%. --- EDIT: 2. 11. 2012 viděno v Třinci - kino Kosmos, výborný obraz (viděla jsem na Freddiem každý chloupek) a zvuk na plné pecky (až jsem pak byla mírně nahluchlá :-), atmosféra skoro jako kdybych tam opravdu byla, Fred pobíhající s vlajkou, pak v královském plášti... NEZAPOMENUTELNÉ. LEGENDÁRNÍ. GENIÁLNÍ. ()

FrajerTom 

všechny recenze uživatele

Koncert neskutečného historického významu - Queen se jako první skupina takového formátu představila za, do té doby nedobytnou, železnou oponou.. A chlapci se no to jaksepatří připravili - Freddie pravděpodobně nikdy nezpíval na živo lépe než právě tady.. Skvělá skladba těch největších pecek spolu s raritními kousky, kterým vévodí maďarská lidová folková písnička Tavaszi Szel.. ()

Reklama

DarthArt 

všechny recenze uživatele

Dokonalý záznam koncertu z posledního turné Queen. Z téhle světové šňůry vzniklo záznamů několik a teoreticky by měly vyznít všechny podobně, ale oproti známějšímu koncertu Queen ve Wembley má pro mě Budapešť daleko větší drive i osobitost. Nevím, čím to je, snad záběry na šťastné Maďary, kteří se konečně dočkali (oproti Anglánům, kteří se ve Wembley "jen bavili"), snad tím, že Queen v Budapešti prošli i československými kiny v době, kdy se to jinak moc nesmělo, snad dojemným okamžikem, kdy Freddie Maďarům zazpívá jejich národní písničku a jim tryskají slzy jak krokodýlům, nevím. Ale jestli živák Queen, tak rozhodně a pokaždé tenhle! ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Nestávalo se často, aby do země východního bloku dorazila kapela ve vrcholné formě. Koncert Queenů jsem naživo samozřejmě neviděl, protože jsem nedisponoval dostatkem forintů, má matka nebyla ochotna vyjádřit podporu Straně a můj otec nesekal trávu na Nepstadionu. Jinak by to samozřejmě vyšlo. Ovšem do kina jsem si cestu našel, takže jsem s Freddiem několikrát kupoval sídlo maďarského parlamentu a užíval si do té doby nevídanou šou a neslýchaný zvuk. Jen jsem si myslel, že hodnotím tento koncert příliš nostalgicky, takže jsem se na něj mrknul ještě jednou a zjistil jsem, že mě pořád hodně baví. ()

DorianGreene 

všechny recenze uživatele

Pro mě nejlepší koncert Queen. I díky nostalgickým vzpomínkám, kdy jsem jako malý kluk běhal doma před videem a předváděl Briana a Mercuryho. Ten je tu v mnohem lepší pěvecké formě než třeba na Live At Wembley. Na svou dobu je to skvěle natočené a není tam jediné muzikantské zaváhání. Naprosto TOP!!! ()

Galerie (17)

Zajímavosti (7)

  • Záznam zachycuje první koncert skupiny Queen za železnou oponou. (Lajty)
  • Koncert nakrúcala maďarská spoločnosť "Mafilm" na 17 kamier, bohužiaľ značná časť natočeného materiálu sa stratila. (Raccoon.city)
  • V hodinovom zostrihu sú vynechané nasledujúce skladby: "Who Wants to Live Forever" / "Guitar Solo" / "Is This the World We Created" / "Tutti Frutti" / "Friends Will Be Friends". (Rozjimatel)

Reklama

Reklama