Reklama

Reklama

Šumný Náchod

(TV film)

Obsahy(1)

Myšlenka natočit televizní cyklus o zapomenutých a skrytých stavbách architektury 20. století našich měst se zrodila v hlavě ostravského divadelního režiséra Radovana Lipuse někdy na konci milénia. Společně s Davidem Vávrou, představitelem žasnoucího architekta, pak připravili natáčení vynikajicího dokumentu v padesáti dvou lokalitách České republiky. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

Nin 

všechny recenze uživatele

Moc hezky zpracovaný dokument o mým rodným městě o:) Dozvěděl jsem se i spoustu věcí, o kterých jsem předtim i jako Náchoďák neměl nejmenší potuchy, stydím se :) (9/10) ()

IllIlIlIIl 

všechny recenze uživatele

Tento dokumentární cyklus hodnotím jako celek, protože si myslím, že je zcestné hodnotit podle konkrétního města, o jakém ten který díl byl. Hodnotím celkově pořad - jak je pojat, jak na mě působí, jak je prezentován (D.Vávrou), jak jsou představovány a vybírány památky vzhledem k potenciálu městských skvostů... ()

janek85 

všechny recenze uživatele

Podle mě nepovedený seriál o městech.Výkon Vávry byl místy trapný.Nic moc mi to neřeklo, co je v tom urč. městě.35% ()

sskrblik 

všechny recenze uživatele

Egon bez Kárla představuje město jakožto architekt a tedy se rozplývá nad budovami v samotném srdci - náměstí města. Náměstí je malebné, o tom není potřeba sálodlouze povídat a jsou na něm jistě zajímavé stavby. Avšak příliš mnoho pozornosti strhává i na méně podstatné stavby, pro laika jako jsem já. Rovněž v tomto krátkém dokumentu přeskakuje z místa na místo bez ucelené chronologie. Proč kupříkladu není ukázana detailně Jiráskova chata, když už se vypravil na Dobrošov? Proč vynechal po cestě do Nového Města nad Metují Bartoňovu útulnu, takzvané Peklo? Skvostné to dílo lidové architektury Dušana Jurkoviče... A proč když už se nakouknul na zámek v Novém Městě, ani neukáže jak zámek vypadá?! Kdyby si to šoumenství nechal do Sody, dalo se toho ukázat nepochybně víc. ()

Reklama

Reklama