Reklama

Reklama

Sheng zhe wei wang

  • Čína 剩者为王 (více)
Trailer

Obsahy(1)

„Zvyšková žena" je v čínsky hovoriacich krajinách už pár rokov veľmi skloňovaný pojem. Teda, nielen tam. Čína si slobodné ženy po tridsiatke vzala na paškál a postavila na nich celý výrobný rad romantických komédií. Veru, ročne ich vzniká veľa. Najlepšie na koniec je jedným z vydarených zástupcov tohto druhu, ale aj malý subverzant. Zo všetkých tradičných predstáv mamičiek, babičiek a tetušiek si totiž robí tak trochu srandu. Ako v mnohých romantických filmoch, aj v tomto sa predpokladá, že ženy sa chcú a majú vydať, lebo napriek vzdelaniu a kariére v skutočnosti najviac túžia po dobre zabezpečenom manželovi. Občas sa však obľúbenou frázou „Nevadí, že si ešte sama. Dobre vieš, že to najlepšie (ostáva) na koniec," nemusí myslieť už ohučaná slečna. Veď povedzte sami – usadený, solídny lekár, ktorého vyhliadla mamička, alebo „neskorší" a úplne nevhodný fešný a neporaziteľný kolega? Pridajte ako ústredné duo Shu Qi (Assassin, Byť tým pravým partnerom) a Eddieho Penga (Dievča, ktoré sme vtedy milovali, Neporaziteľný) a máte dezert, z ktorého sa nepriberá. (Art Film Fest)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (5)

LangiJ 

všechny recenze uživatele

Do tohohle filmu jsem šla jen ze zvědavosti kvůli hlavnímu obsazení. V poslední době jsem viděla pár filmů s Pengem a Shu, které se mi líbily, tak mě zajímalo, jak jim to půjde spolu. No, moc ne, zvlášť to bylo lepší. Děj slabý, ničím zajímavý, předvídatelný. Peng to musel táhnout celý sám, bohužel nedostal moc prostoru. Shu role nijaké slečny vůbec nesedla. Vypadalo to, jako by se nemohla dočkat konce filmu stejně jako já. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Co jsem komu udělal? Víte, jak vypadá peklo? Sledovat něco co nechte, i když musíte. Máte spoustu filmů ke zpracování, aby jste mohli vytvořit nějaký recenzní přehled a poctivě se musíte probrat velkým množstvím průměrných a bohužel i podprůměrných snímků (soudruzi z Číny nás obzvláště zásobují), kdy si celou dobu říkáte, proč to dělám? Není to nejhorší práce na světě? Přesto jsem vydržel do konce. Romance na téma, jak úspěšná dívka, které je údajně 30, se nechce vdávat, do toho rodinné problémy. Nový kolega (Eddie Peng) by to ale mohl změnit. Takže provařený námět dovedu odpustit, když herci hrají a jde jim to. Tohle není ten případ. Qi Shu vypadá hrozně unaveně, strhaně, její postavu ani věk jí moc nevěříte, zachraňuje to trochu Eddie Peng, zbytek postav jako by nebyl. Špatný námět, scénář, slabé postavy, kamera vyžívající se v krásném panoramatu Šanghaje to nezachrání, stejně jako křečovitě podaná morálka čínské rodiny moderní doby. Ach jo, to jsem zase jednou podstoupil mučení v rámci svého misijního poslání, kam se hrabou křesťanští světci... ()

Reklama

tompaulman 

všechny recenze uživatele

Film na mě působil nekonzistentně, jako by na dvou televizních kanálech běžely dva různé filmy s Shu Qi v hlavní roli a já mezi nima uprostřed přepínal. Neseděla mi tam linka zobrazující rodinné vztahy, která nezapadá do atmosféry zbytku filmu. Oba rodiče nesympatičtí a ty rádoby dojemné scény na mě měly opačný než požadovaný účinek. Nicméně Shu Qi mám rád a s jejím výkonem jsem byl spokojen. A jak píšou ostatní, nejlepší byly scény, kde byla vedle Eddieho Penga. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Film je to veľmi chabý.. pretože pracuje s tradičnými žánrovými klišé ale neposúva ich takmer nikam. A hlavne mi nie je úplne jasné či to mala byť komédia, dráma, alebo vzťahovka. Roztrieštené a bez výraznejšej autorskej koncepcie, ktorá by z toho nespravila len ďalší zbytočný film vo vreci podobných art mainstream pokusov. Ale na Čínske metropole v noci sa dívam rád, rovnako ako aj na Qi Shu ( najdokonalejšia žena akú poznám).. takže sa mi na to celkom dobre pozeralo. Hoci aj tentoraz je to bez pridanej hodnoty. Slabšie 3* ()

Galerie (67)

Reklama

Reklama