foto

Qi Shu

  • nar. 16.4.1976 (44 let)
    Taipei, Tchaj-wan

Biografie

Shu Qi, vlastním jménem Hsu Chi se narodila 16.04. 1976 chudé rodině ve městě Sindian City (Taipei). Tato 1,68 metru vysoká krasavice užívá umělecké jméno Lin Li-Hui. Ale známe ji spíše jako Shu Qi. V sedmnácti letech se mladá Hsu Chi přestěhovala do Hong Kongu, kde začala pracovat jako modelka. Objevovala se v pánských magazínech a brzy natočila pod vedením producenta Manfred Wonga několik pornografických filmů, z nichž ke známějším patří například SEX&ZEN 2.

Zlomem v její kariéře bylo obdržení Hong Kongské filmové ocenění za nejlepší doprovodnou herečku. Díky tomu se začala objevovat v tradičních Hong Kongských filmech jako například ve filmu INSTINKT LOVCE. Tam jí už například dělal protějšek Jackie Chan. Roku 1999 připravoval režisér Ang Lee pro Shu roli bojovnice Jen v megafilmu Tygr a Drak, nakonec byla však obsazena čínská herečka Zhang Ziyi.

V roce 2002 se dostala až do Holywoodské produkce, kde byla vidět ve filmu KURÝR po boku herce Jasona Stathama. Dále pak hrála v asijském akčním filmu SMRTÍCÍ ANDÍLCI. V roce 2004 si zahrála v Hong Kongském hororu OKO 2.

Roku 2005 vyhrála nejlepší herecké ocenění Golden Horse Awards za trojroli ve filmu THREE TIMES. V roce 2008 se stala členkou poroty na Berlínském mezinárodním filmovém festivalu.

Honza "Shorty_" Říha

Herecká filmografie

Filmy

2019 Pevnost Šanghaj
2018 I čchu chao si
2017 Dobrodruzi
The Village of No Return
2016 Wo cuej chao pcheng jou te chun li
2015 Assassin
Sün lung ťüe
Wo te pcheng chu wan
Šeng če wej wang
2014 Bull Brothers
Gone with the Bullets
2013 Xi you jiang mo pian
2012 Ai
Mei li da xue
Tai ji 1: Cong ling kai shi
The Second Woman
Čínský zvěrokruh
太极2:英雄崛起
2011 10+10
不再讓你孤單
2010 City Under Siege
Fei Cheng Wu Rao 2
Návrat Chen Zhena
Street of Dreams
2009 You long xi feng
2008 Fei cheng wu rao
New Yorku, miluji Tě!
2007 Sum yuen
Triáda
2006 Jopok manura 3
Shang cheng
2005 Guai wu
Han cheng gong lue
Tři časy
2004 Oko 2
2003 Qi feng di shou
2002 Ban gong shi you gui
Dang nan ren bian cheng nu ren
Kurýr
Smrtící andílci
The Wesley's Mysterious File
Yi lu zhe
2001 Bei jing le yu lu
Jue se shen tou
Millennium Mambo
You ling ren jian
You qing yin shui bao
2000 Bad boy te gong
Flyin' Dance
Lung feng
My Name Is Nobody
Sheng tou ci shi dai
Sheng zhe wei wang
The Island Tales
Xiao bai wu jin ji
1999 Ban zhi yan
Instinkt lovce
Jung wa ying hong
Tian xuan di lian
Wo ai 777
1998 98 Gu huo zai: Long zheng hu dou
B ji hua
Boli zhi cheng
Feng yun xiong ba tian xia
Gu huo za: Hong Xing Shi San Mei
Mei shao nian zhi lian
Mei tian ai nin 8 xiao shi
Velké riziko 2
Xin gu huo zai zhi shao nian ji dou pian
Xin lian ai shi ji
Xing yun yi tiao long
1997 Ai qing amoeba
Chiao ji wu di zhui nu zi
Dui bu qi, duo xie ni
Fei yi ban ai qing xiao shuo
Han fu gang
Ji lao si shi
Jing zhuang nan xiong nan di
Mi tao cheng shu shi 1997
1996 Guai tan xie hui
Hong deng qu
Ren xi gui da
Se qing nan nu
Yu pu tuan II: Yu nu xin jing

TV seriály

2006 Feng Chen San Xia Hong Fu Nu (TV seriál)

Dokumentární

2009 Cheng zhe guang ying lu xing