Reklama

Reklama

Obsahy(1)

„Perfektní ukázka pravého filmu ve správný čas. Přišel ve chvíli, kdy diváci byli již unaveni romantickým manýrismem a obraceli se k mnohem realističtějším tématům každodenního života. Zejména mladá generace zažívala v období čtvrtstoletí indické nezávislosti velkou deziluzi. Život byl těžký boj, korupce kvetla a nezaměstnanost rostla. A tehdy přišel Zanjeer. Obecenstvo bylo ohromeno a radostně objalo tohoto nového hrdinu – rozhněvaného mladého muže, který usiloval o vyřešení svých problémů, i když k tomu někdy musel překročit hranu zákona.“ (upperstall.com) (Festival bollywoodského filmu)

(více)

Recenze (4)

berg.12 

všechny recenze uživatele

Natočené to není nic moc, ale Zanjeer mě svou ikonickou naivitou někde u Sher Khanova tance nakonec zlomil. Dívat se na filmové emoce po indicku může být zážitek v pravdě očistný a bylo by škoda se mu bránit nebo ho ve své divácké paletě snad úplně vynechat. ()

toma.baza 

všechny recenze uživatele

Policejní Inspektor Vijay Khanna je tělem i duší oddán boji za spravedlnost. Jeho metody jsou někdy neortodoxní, a to mu způsobuje potíže u nadřízených. Dostane se na stopu prodejců pančovaného alkoholu, což ho nakonec stojí místo kvůli nespravedlivému obvinění z korupce. Ale on se nevzdává. V jeho boji za spravedlnost mu pomáhá krásná brusička nožů Mala a Sher Khan, bývalý majitel herny, kterého si Vijay získal svým tygřím srdcem. ()

Reklama

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Bitka v koupelně je teda nezapomenutelná a její pointa přímo uzemňující :-) Jiný klasický snímek s účastí Amitabha, Sholay, je ovšem o dost lepší. V hudbě, dialozích, akčních pasážích...vlastně ve všem. Pro milovníky bizarností by ale Bollywood sedmdesátých let mohl být tím pravým šálkem čaje (říkám vzpomínaje na Yaadon ki Baaraat). (Viděno z 35mm kopie na Festivale bollywoodského filmu 2009) ()

Gaja Gamini 

všechny recenze uživatele

Než vtrhne do kin předělávka, tak jsem si pustila originál. Amitabh Bachchan jako rozhněvaný mladý policista, kterému v dětství zabili rodiče, měl charismatu na rozdávání, jenže ouvej, jakkoliv respektuji film, že změnil trend své doby, většinou jsem se dost nudila. Přišlo mi to rozvleklé a příběh mě moc nezaujal. Mladá Jaya Bachchan mne nechává zcela chladnou, je to taková šedivá myška. ()

Zajímavosti (1)

  • Amitabh Bachchan si v tomto filmu zahrál se svou budoucí manželkou Jay Bhaduriovou. (Pavlínka9)

Reklama

Reklama