Reklama

Reklama

Father and Daughter

Animovaný / Krátkometrážní / Drama
Velká Británie / Belgie / Nizozemsko, 2000, 8 min

Obsahy(1)

Otec odchádza na cestu loďou a lúči sa s dcérou. Ona každý deň očakáva jeho návrat a aj keď rok strieda rok, stále nestráca nádej... Dojemný animovaný film Michaela Dudoka de Wita bol ocenený Oscarom. (Avathar)

Recenze (56)

igi B. 

všechny recenze uživatele

Minimalistickou výtvarnou zkratkou pojatá až vskutku mysteriozní balada o údělu, o smyslu ztráty a čekání, které naplní se jak už to tak v těch věcech lidských bývá s (bez)nadějí stejně až v marnosti kdesi na konci, snad na věčnosti... Tož tak. . . . Úžasně emotivní animáček, hotový srdcerváč, jehož náboj ještě umocňují tklivé tóny harmoniky a piana v hudbě kanadského skladatele Normanda Rogera. ( http://en.wikipedia.org/wiki/Normand_Roger ) . . . Lahůdka pro citlivé duše, které nezastydí se pro ukápnutou slzu za všechnu tu až nadpozemsky fatální dceřinskou (lidskou) lásku... - - - P.S. Pro fajnšmekry k nahlédnutí zde: http://www.youtube.com/watch?v=HQfOFVMth5Q&feature=fvst, - - - - - (Poprvé viděno 30.6.2011 na YouTube, hodnocení 332., komentář zde jako čtyřicátý - 30.6.2011) ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Další důvod proč považovat Evropskou animaci za výtvarně nejzajímavější a v mnoha ohledech za nejlepší. Tady se sice na první pohled hraje na city hodně, ale to vůbec nevadí, ono je to totiž patrno už od samotného začátku a tehdy měl divák buď přistoupit na pravidla hry, nebo to vypnout. Mě osobně by ke štěstí stačila možná jen pouhopouhá dokonalá animace, ale naštěstí k ní přibyl i velmi koukatelný příběh, kterému nevadí ani jeho prostota a jednoduchost.´Snad jen ten (jinak dozajista výtečný) hudební doprovod nemusel na pilu tlačit tak okatě (nebo uchatě?) ()

Reklama

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Nééé vůbec jsem nebyla dojatá a na konci nebrečela. Tento prostý snímek s krásnou animací (mám hrozně ráda tento typ alá kresba, úzká paleta barev - zde vše v hnědavém tónu, protože tím jde kolikrát tu podstatu věci vyjádřit lépe než přepychovou 3D animací) a vynikajícím hudebním doprovodem prostě člověka chytne za srdce, ač je děj o obyčejném životním cyklu /dalo by se říci/. Jedním slovem? Dokonalost. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

-3* dojemně sentimentální a symbolický kraťas, který na vyšší hodnocení vytahuje příjemná animace. Docela zajímavé, že jsem ji našel ve dvou variantách: s hudbou i bez hudby. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Velice dojemný příběh, skvělá animace a vynikající hudba. Jeden z nejlepších a nejkrásnějších animovaných kraťasů, který jsem viděl. Místy depresivní hudba v částech podzimních mu dodává až pohádkový vzhled. Na samotném konci i slza ukápne, a to je co říci. Po osmi minutách děje budete lehčí o pár slz.. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama