Reklama

Reklama

Un drame chez les fantoches

všechny plakáty
Animovaný / Krátkometrážní
Francie, 1908

Režie:

Émile Cohl

Obsahy(1)

Nejúspěšnější z kreslených trikových filmů zakladatele žánru ve Francii, ve kterém oživuje "fantoches - panáčky". (oficiální text distributora)

Recenze (4)

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Fantoš si pohrává s nožem a skončí proto ve vězení. Ne však nadlouho... Typická Cohlova animovaná hříčka, kterých pro Gaumont natočil spousty. ()

Rosomak 

všechny recenze uživatele

Animace působí dost podivně a jednoduše. Uznávám jeho stoletou hodnotu. Bohužel tento kraťas může sloužit spíše jen jako dokument, jak to na počátku animace vypadalo, mít historickou hodnotu, než že by někoho dokázal okouzlit svou estetickou kvalitou... ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Manžílkovi uteče žena s policistou. Pomsta na sebe nedá dlouho čekat. V tomto příběhu mi vůbec neseděla hudba l obrazu. ()

bratr.Milan 

všechny recenze uživatele

Drama mezi kreslenými panáčky je dokonalé. Čistá filmová poezie, tři minuty a dvacet jedna sekund kinematografu. Émile Cohl využívá zvolený prostředek, co nejjednodušší lineární kresbu, až na dřeň, poskytuje mu úžasnou tvořivou svobodu. Vymyslel fantazijní svět kreslených panáčků, který má své vlastní zákonitosti, v něčem se podobá a v něčem zase vůbec nepodobá tomu našemu. Když se opravdu začnu dívat a nechám se unášet jeho minipříběhy, můžu na chvíli spatřit velikost těchto malých filmečků. Není to jednoduché, protože jsme už viděli spoustu velkých, barevných a výpravných filmů a víme jak se mají dělat. Kdo se pokusí otevřít oči jako dítě, které vidí poprvé pod mikroskopem dramata odehrávající se mezi mikroorganismy v malé kapce vody, spatří v tomto malém filmu něco podobného. Chce to, jen být vděčný za maličkosti a trochu pokorný. Film je samozřejmě němý a viděl jsem ho s výborným hudebním doprovodem. ()

Reklama

Reklama