Reklama

Reklama

Jazz on a Summer's Day

  • Velká Británie Jazz on a Summer's Day
Trailer

Videa (1)

Trailer

Recenze (4)

fragre 

všechny recenze uživatele

Ach, chtěl bych tam být. Nejsem přílišný fanda jazzu (s výjimkou několika zpěvaček), ale tento dokument dýše takovou pohodou a je tak skvěle nastříhán, že jsem ho shlédl s velkým potěšením. Ty prostřihy se záběry regaty, dětí užívajících si prázdniny, dospělých užívajících si hudby a vzájemné společnosti, navozují spolu s hudbou arkadickou atmosféru. Mezi hvězdami tehdejšího jazzu vystupuje zde i rock'n'rollová hvězda Chuck Berry. Úspěch vcelku má a omladina na jeho Sweet Lttle Sixteen i tančí, ale nejde si nevšimnout, že ve srovnání s ostatními vystupujícími, je jeho hudba dost jednoduchá. Vlastně by tento film mohl být prvním dílem náhodně vzniklé trilogie o vývoji americké pop music, kam by patřily ještě filmy Festival a Woodstock. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Pohodový festival se zpěvem a hrou Armstronga a modlitbou-gospelem Otčenáš Mahalie Jacksonové nakonec. Za ty dva navyšuji. ()

Reklama

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Opravdu pěkný festiválek, atraktivní i dnes. Začátek šedesátých let; mezi jazzové místry překypující instrumentální složitostí se vkliňuje rhythm and blues a rock and roll. Oboje už patří spíš k sobě než od sebe. Mahalia Jackson (první LP, kterou jsem si kdy koupil) mi svým Otčenášem do celkové komcepce spíš nesedla. ()

Hawaj 

všechny recenze uživatele

Skvělej kousek. Parádní záznam jednoho letního jazzového festiválku v Newportu na Rhode Islandu l.p. 1958 s pěkne natočenými prostřihy do uvolněné atmosféry publika, s ilustračními záběry z okolí a města a taky regaty America's Cup. Muzika není celkem ničím přerušována, občas jen konferanciér uvede novýho umělce. Jazz veskrze nemusím, ale tady vás perfektní živá vystoupení absolutních hvězd své doby naprosto pohltí, speciálně ke konci ty černé maminy s hlasem jemným jak uragán. Klobouk dolů. / Interpreti: Jimmy Giuffre, Thelonious Monk, Sonny Stitt, Anita O'Day, Dinah Washington, Gerry Mulligan, Chuck Berry, Louis Armstrong, Jack Teagarden, Buck Clayton, Jo Jones, Armando Peraza, a Eli's Chosen Six. Taky Yale College student ensemble s Roswellem Ruddem a Mahalia Jackson. / Film byl perfektně zrestaurován a zařazen do archivu Knihovny kongresu Spojených států pro svůj kulturní, estetický a historický význam. Bohužel zatím jen DVD kvalitě. http://www.youtube.com/watch?v=TINY8p6B9_0 ()

Galerie (32)

Reklama

Reklama