Reklama

Reklama

Pale Cocoon

  • Japonsko ペイル・コクーン
Animovaný / Krátkometrážní / Drama / Sci-Fi
Japonsko, 2005, 23 min

Obsahy(1)

Je to již dlouho, co byli lidé donuceni přemístit se do uměle vytvořené kolonie mimo planetu Zemi. Barevný svět, jenž dříve existoval, se kvůli lidské hlouposti a bezohlednosti stal neobyvatelným. Navzdory vysoce vyvinutým technologiím byla většina záznamů o této době ztracena, jediným zdrojem informací zůstává datový archiv, obsahující spoustu nespecifických a porušených souborů. Ura je posledním členem Oddělení výzkumu, jehož touha po dešifrování dávné minulosti ještě neopadla. Zatímco ostatní už v každém novém poznatku o ztraceném světě spatřují jen smutek a deprese, jemu se podaří objevit něco opravdu převratného... (Richie666)

(více)

Recenze (23)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Atmosféra... Atmosféra.... Atmosféra..... Když o tom tak přemýšlím, o ničem jiném, než o atmosféře a eko.agitce to vlastně není, jenže ono to vlastně nevadí, dvojice knihovnických archivářů je v rámci možností sympatická a vzezření světa budoucího (který sice vypadá lehce postapokalipticky a dystopicky, ale apokalypsa, ani nadvláda ozbrojených nanuků s katanami a přemírou byrokracie se nekoná) je vizuálně vypiplané a technologie v něm se vyskytující vypadá skvěle, byť je sem tam brutálně nelogická (aneb desítky obrazovek a pojízdná židle na kolejnicích tam, kde by z logiky věci stačilo stisknout jedno tlačítko a změnit obraz na jediné obrazovce, jenže to by holt vypadalo moc normálně), děj je sice účelový, ale pořád fungující, pro-eko nádech neotravující a výsledek uspokojující . / Info pro mě: komentář č. 1313 / ()

ssamo 

všechny recenze uživatele

grafická dokonalosť, uveriteľné zobrazenie budúcej techniky, ale o to vôbec nejde.... aj keď mi námet pripadá otrepaný, jeho spracovanie (ktoré mi príde známe, ale neviem si spomenúť, kde som ho videl) je ale dokonalé. ponuré prostredie a atmosféra na mňa sršali z každej minúty, do konca som nemal tušenia, čo koniec ukáže, aj keď to v podstate nebol koniec :). hodnotiť si to dovolím až keď si to trocha nechám prehnať hlavou, a možno druhýkrát pozriem. ()

Reklama

Dharmma 

všechny recenze uživatele

Tohle mě fakt rosekalo. Ta myšlenka je tak hluboká. Lidé jdou neustále za pokrokem a myslí si jak jsou výš a výš, ale přitom vším tím možná děláme kroky zpět. Né vždy výš znamená být výš. Jediné co bych vytkl je ten nespočet myšlenek na 23 minut. Jak si to člověk přelouskává v hlavě, tak je najednou konec. Neskutečně bravůrní dílo 5/5! ()

Mi Nü-Chai 

všechny recenze uživatele

Těch dvacet tři minut mi připadalo snad jako hodina. Další quasifilosoficky se tvářící anime v nezajímavém pseudokrásném kabátku, který byl zřejmě Japonskem vyslán, aby ve světě hrdinně nudil za vlast. Málokdy se mi stává, že bych měla chuť krátkometrážní film v polovině vypnout s tím, že jej dokoukám jindy, nebo radši vůbec. Nakonec jsem zvítězila, ale nevím, jestli zrovna tohle nebylo vítězství Pyrrhovo. ()

Midori_Mike 

všechny recenze uživatele

23 minut výborné animace, jakž takž hudebního doprovodu a hlavně několika velice zajímavých myšlenek. Japonci opět dokazují, že ve sci-fi post-apokalyptických vizích jsou skoro k nepřekonání. Velice dobře se umí vcítit do pocitů lidí v budoucnocti. Nebo mi to tak aspoň vždy přijde. To samozřejmě nemůžeme nikdy vědět dopředu, ale jejich verze mi přijdou vždycky nejpravděpodobnější. Ještě na začátku psaní komentáře jsem chtěl dát 4 hvězdy, ale nějak se to ve mně všechno mezitím pěkně urovnalo, vyladilo, rozložilo, takže musím dát přece jenom těch 5 hvězd :D . To se mi ještě nestalo tohle... ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama