Reklama

Reklama

Korálková pohádka

  • Slovensko Korálková rozprávka (festivalový název)
všechny plakáty
Animovaný / Krátkometrážní
Československo, 1968, 8 min

Obsahy(1)

Animací kombinace nejrůznějších materiálů se proslavilo především zlínské studio. Hermína Týrlová si v poetickém příběhu pohrála s barevným železnobrodským sklem. (oficiální text distributora)

Recenze (2)

anais 

všechny recenze uživatele

Formou animovaných skleněných korálků sledujeme podvodní bitvu/dovádění červených rybiček proti žlutým. To jim naruší velká ryba, která chce úplně všechno sežrat. Poté, co spořádá všechny rybičky, koníky, perlorodky, medúzu i chobotnici, samou přežraností praskne. „Skleněnou“ pohádku režírovala v 60.letech Hermína Týrlová. Z dešního pohledu má tento typ animace příjemně nostalgický nádech. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Korálková pohádka je potvrzením bohaté zásoby důvtipu a kreativity Hermíny Týrlové. V hlavní roli jsou barevné korálky a sklo z národního podniku Železnobrodské Sklo, vizuální podoba škádlivých hrátek a střetů je opět dílem Ludvíka Kadlečka, dlouholetého Hermínina výtvarníka. Hravost není předmětem pouze obsahu, ale je spolčena již v samotné myšlence, vždyť uličnicky hašteřivá Korálová pohádka se odehrává na korálovém útesu. Nápaditá to rozvernost! ()

Reklama

Reklama