Reklama

Reklama

Zvrhlý skřet

(neoficiální název)

Recenze (17)

Blazena 

všechny recenze uživatele

Něco na způsob Pretty Woman: akorát bez šlapky, co neumí řádně dloubat hlemýždě, a milionáře, který nemusí hledat slovník, aby zjistil, co znamená výraz machistický. Toto dílo je mnohem méně zrůdné a vůči divákovi výrazně otevřenější. Hlavní postava, trpaslík, není vzdálený příbuzný rusého škvrněte, jež se sekerou láme rekordy ve sprintu na Středozemi, nýbrž je nositelem tradice, kterou například ztělesňuje voyeurský Oskar Güntera Grasse, jenž staví diváka do role návštěvníka peep-show, kde se za kulatou špehýrkou promenáduje skřet, hrbatý šašek […] – vypravěčská perspektiva vychází z nízkosti samotného „dětského“ vypravěče. Leč naše děťátko třímá injekční stříkačku plnou heroinu, kterou stimuluje padlé ženy, aby byly ve správném rozpoložení, než přijdou zákazníci s jinými stříkačkami. Celému podniku vévodí bývalá kabaretní kurva, nyní kurva s kabaretními sklony, pokud si přiloží do nálady flaškou Beefeatera. Film rozhodně není pro zkušenějšího diváka tak „šokující”, a už vůbec ne „nudný”, jak se můžete dočíst od těch prasat, co se k této perle, jež porodila liberální | libertinská 70. léta v Dánsku, dostaly. Naopak. Překvapuje elegantně řešenými ruchy a hudbou, asociativní montáží i vkusnou prací kamery; vedle příjemné nadsázky nabízí bizarní (plyšově vykřičenou) stylizaci. Výsledkem je útulná, podmanivá a romantická atmosféra. Latinské slovo pro dílo – opus – je odvozeno od optacio (žádost) a hříšník vždy žádá rozkoše a poskvrňuje se jimi (VITA CAROLI QUARTI). ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Snímek „Dværgen“ působí mírně surrealistickým dojmem, ale přitom zde je základní dějová linka. Působí jako lehká erotika, ale pak je zde najednou ukázána krutost, stejně jako je více zaměřeno na pár hardcore záběrů. Skutečně pár, ale stačí to. Tohle není film pro každého, ale pokud už se na něj podíváte, tak ve vás rozhodně nějaký ten dojem zanechá. „Dværgen“ je o lidské krutosti a ta je explicitně podána. ()

Reklama

gumli 

všechny recenze uživatele

Na svoju dobu dosť odvážny, perverzný a špinavý film.Odpudzujúci sadistisky trpaslík je úchyl a jeho matka panovačná alkoholička.Celý film je vlastne len sexuálne zneuživanie žien,medzitým ukážu toho hnusného slizkého tajtrlíka ako sleduje čo s nimi muži robia,sem tam jeho matku ako sa ožiera a potom škrieka,lebo si myslí že je kabaretná speváčka a tajtrlík jej pritom hraje na klavíri.Ženy sú stále úplne nahé v ošarpanej miestnosti na poschodí a sú stále pod drogami.Muži prichádzajú,zaplatia,užijú si podľa svojich predstáv a odídu.A tajtrlík si príde na svoje tiež.Mal som také nutkanie,že ak by som mohol,tak by som toho slizkého dementného tajtrlíka skopol dole schodmi.Na filme ale nie je nič vtipné,na čom by sa dalo zabaviť.Temná filmová špinavosť nevhodná pre bežného diváka.Ak je ešte viac takýchto filmov,bude treba zaviesť pojem dwarfsploitation,ako žáner. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Cute pervert guilty pleasure. Vytknout se tomu dají vlastně jenom přehrávající herci a pitomoučké dialogy. Béčkovým rázem si to spíše podepisuje hrdý post eurotrash veledíla. Nejde zde o krev ani gore, nevraždí se tady. “Hříšný trpajslík” není zlý. Je pouze úchylný. Jde mu o nahotu, sex a perverzi. Uncut verze obsahuje pár minut regulérních porno záběrů s velmi odlišným obrazovým zbarvením, které v něm na jednu stranu působí jako pěst na oko, ale zároveň mu dodávají jedinečné kouzlo bezskrupulózního exploitation dobytčince, spestřeného poetikou dětské nevinnosti v podobě mechanických hraček. Neodolatelné. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Aneb když očekáváte čistokrevné severské prasácké exploitation a dostanete z půlky procedurální drama o chození do schodů, zvedání zarážek u dveří a sundavání ponožek (a velmi řídký děj je rázem natažen na 95 minut). Během sledování filmu mi bylo bytostně líto Torbena Bille - těch schodů, co musel během natáčení vyšlapat o berličce bylo opravdu mnoho. Ale abych jen nehanil, při nejedné mučivě dlouhé erotické scéně jsem si z nějakého důvodu vzpomněl na „úžasné“ chvilky strávené u The Incredible Torture Show a rozhodně si neodpustím ocenit opravdu nezapomenutelné úvodní titulky s velmi šílenou znělkou (jakože opravdu bizár). Ještě teď to cinkání hraček slyším v hlavě! ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama