Reklama

Reklama

Moje milovaná holčička

(TV film)
všechny plakáty
Norsko, 2003, 103 min

Obsahy(1)

Sigrid Beate Edvardsen si v promítá svůj život před nástupem trestu. Za zabití svého otce byla odsouzena na 7 let káznice. Ten ji i její sestru odmala znásilňoval. Společně s matkou i manželem bilancuje 33letá Sigrid Beate, proč k tragédii došlo a do jaké míry se jí dalo zabránit. Krutý osud celé rodiny zaznamenala ve vynikajícím 103minutovém dokumentu norská režisérka Brit Jorunn Hundsnes, která za něj získala řadu ocenění. V loňském roce byl dokument, nazvaný Moje milovaná holčička, vítězným snímkem festivalu Jeden Svět. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

Dudek 

všechny recenze uživatele

Dokumentární filmy z projektu Jeden svět jsou jistou zárukou kvality, proto jsem nečekal obyčejný nudný film o zneužívání mladé ženy, ale drsný dramatický příběh ženy, která si doslova prošla peklem a to pořádně poznamenalo její život. Přesně toho druhého jsem se dočkal, příběh Sigrid Beate je totiž opravdu velice silný a smutný, navíc má velice hlubokou informativní hodnotu a jasné poselství, pokud k tomu přidáme bezchybnou citlivou režii, nelze ani pochybovat o tom, že Mitt elskede barn je jedním z nejlepších dokumentů o znásilňování všech dob. ()

Dannysek4U 

všechny recenze uživatele

Tvrdy a sugestivni, z tohohle jsem mel nepeknou husinu a dost hrozny tesno u zaludku. Jako startovni cara k tomuhle tematu urcite dobry, byt dost dlouhy. ()

pOne 

všechny recenze uživatele

Po všech stránkách pěkný dokument, který donutí člověka k přemýšlení. Sledoval jsem ho spíše jako celovečerní film s příběhem (včetně pointy, jak má být). ()

Reklama

Reklama