Reklama

Reklama

Moje milovaná holčička

(TV film)
všechny plakáty
Norsko, 2003, 103 min

Obsahy(1)

Sigrid Beate Edvardsen si v promítá svůj život před nástupem trestu. Za zabití svého otce byla odsouzena na 7 let káznice. Ten ji i její sestru odmala znásilňoval. Společně s matkou i manželem bilancuje 33letá Sigrid Beate, proč k tragédii došlo a do jaké míry se jí dalo zabránit. Krutý osud celé rodiny zaznamenala ve vynikajícím 103minutovém dokumentu norská režisérka Brit Jorunn Hundsnes, která za něj získala řadu ocenění. V loňském roce byl dokument, nazvaný Moje milovaná holčička, vítězným snímkem festivalu Jeden Svět. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

pOne 

všechny recenze uživatele

Po všech stránkách pěkný dokument, který donutí člověka k přemýšlení. Sledoval jsem ho spíše jako celovečerní film s příběhem (včetně pointy, jak má být). ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Dokumentární filmy z projektu Jeden svět jsou jistou zárukou kvality, proto jsem nečekal obyčejný nudný film o zneužívání mladé ženy, ale drsný dramatický příběh ženy, která si doslova prošla peklem a to pořádně poznamenalo její život. Přesně toho druhého jsem se dočkal, příběh Sigrid Beate je totiž opravdu velice silný a smutný, navíc má velice hlubokou informativní hodnotu a jasné poselství, pokud k tomu přidáme bezchybnou citlivou režii, nelze ani pochybovat o tom, že Mitt elskede barn je jedním z nejlepších dokumentů o znásilňování všech dob. ()

Dannysek4U 

všechny recenze uživatele

Tvrdy a sugestivni, z tohohle jsem mel nepeknou husinu a dost hrozny tesno u zaludku. Jako startovni cara k tomuhle tematu urcite dobry, byt dost dlouhy. ()

Reklama

Reklama