Reklama

Reklama

Aein

Obsahy(1)

Ve výtahu se potkávají dva lidé. Ona zírá na brožurku o Zanzibaru, která mu spadla na zem, On ji několik vteřin poté zve na skleničku. Ona odmítá a vyráží tam, kam měla namířeno. Jenže tam opět potkává Jeho. Po několika krátkých slovních přestřelkách si padají do náručí… Oba stojí před důležitou volbou – On se chystá přestěhovat do Afriky, Ona si má brát dlouholetého přítele. Během jediného dne a noci se ale sblíží, ubližují si, dělají si navzájem radost, uvažují nad svou volbou... Jak skončí tento dlouhý den? (Natascha)

(více)

Recenze (70)

rockwoman 

všechny recenze uživatele

"Když mi chybíš, jdu sem a dotýkám se toho všeho tady." ...Život je poskládaný z nekonečného množství střípků různých okamžiků. Některé chce člověk zapomenout, jiné si chce naopak navždycky uchovat ve své paměti. Líbila se mi ta reálnost všeho co spolu prožívali. Jo Dong Hyuk byl neodolatelný a občas mi svým úsměvem připomínal Brandona. :-) ()

Brandon 

všechny recenze uživatele

To vám takhle do života vletí osudová ženská, prožijete s ní intenzivní společné chvíle a pak zase rychle zmizí jako pára nad hrncem. Navždy. Nezbyde vám nic, jen pár vzpomínek. A tak nějak je to i v Aein. Škoda jen, že film působí tak lacině. Vše je jakési umělé, nepřirozené, Ken a Barbie tlachají o ničem.... Co se týká lechtivých scén, někdy méně je více...... ()

Reklama

Tomco 

všechny recenze uživatele

v tomto pribehu sa dost ludi moze lahko najst a to je prve znamenie, ze sa film moze pacit. bavilo ma sledovat nahodne prepojenie dvoch neznamych ludi, byt svedkom ich rozhovorov, vzit sa do ich utrap, problemov, pocitov a koniec koncov nabazit si oci pri ich obcasnej (dobre nakrutenej) sulozi. zaver vas mozno rozosmutni, ale tak to proste chodi. 70% ()

nevermore 

všechny recenze uživatele

V Aein chemie absolutně nepracuje. Den před svatbou potká Ona Jeho a vše začíná pomalu přehodnocovat. Sedmiletý vztah může třeba i zahodit, protože stejně vlastně není tak docela šťastná a ten náhlý objev je tak prímovní! Hned to stvrďme sexem po pár hodinách známosti. Fíha, to je ale divoký příběh. Špatně zahrané emoce provází celým filmem ať už mluvíme o tlačeném smíchu, přehrávané radosti nebo dialozích typu: "Víš co bych si přál? Být šťastný." Já na tyto "dobrotivé" filmy nějak nejsem. ()

MA.KI 

všechny recenze uživatele

Dalo by se říci: povedená jihokorejská romantika říznutá soft pornem. Anebo také: povedená romantika s nadstavbou v podobě zohlednění aspektu rozporu mezi chtíčem, resp. tělesným uspokojením a čistou láskou, mezi orgasmem a duchovním poutem. ~ Přestože se skutečně jedná o klasicky vystavěný milostný příběh, najdeme zde prvky, které snímek dostávají o úroveň výše. Zajímavá je třeba už snaha o zobecnění látky, jelikož jména protagonistů jsou zvolena záměrně nekonkrétně (Dívka a Chlapec). První sex se odehrává ve výhradně bílé místnosti. Čas je omezen na den a noc. Výrazným motivem je uchování si vzpomínky. ~ Muž a žena se potkají zcela náhodou v anonymitě velkoměsta, navíc před vlastními důležitými životními mezníky. Sledujeme jejich krátké milostné vzplanutí a řadu rozporů a tužeb, nedůvěru, ale zároveň snahu druhému věřit. Chlapec Dívce. Dívka Chlapci. Vše je až neuvěřitelně univerzální a globální. Stěžejním se stává již zmíněný rozpor mezi tělesnými pudy a duševní příbuzností / harmonií (sex bez lásky se vyznačuje touhou brát, získat rozkoš jen pro sebe), mezi životní „nalajnovaností“ / jistotami a shodou náhod / potkáním vysněného partnera (přičemž i zde je zdůrazněna ona pomíjivost jeho zidealizování; čím více člověka poznáváme, tím více chyb nalézáme). Mezi realitou a snem. Aein = Milenec = ideální partner totiž může ve skutečnosti být pouhým snem, snovou vizí každého. ~ Z výše napsaného tedy vyplývá, že nemohu nedoporučit. Aein je citlivě natočené drama dvou lidí hledajících (ne)možné, přičemž vztah mezi nimi je tak nejistý a nevyzpytatelný, jak jen vztah mezi ženou a mužem, Dívkou a Chlapcem, může být. Najdeme zde mnoho mistrných scén (za všechny např. improvizovaný svatební obřad v parku či obrys rukou na lavičce). Důležitou roli hraje intimnost snímku, ta je však významotvorná, nikoli bezúčelná. Korejská nátura navíc snímku dodá silnou emocionalitu a vášeň, pro Evropana někdy až s nádechem komična. ~ ~ Jak se jmenujete? / Dívka. / Hezké. / A vy? / Chlapec. / Jak banální. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno