Reklama

Reklama

Radovanovy radovánky

(seriál)
Animovaný / Rodinný
Československo, 1989, 1 h 57 min (Minutáž: 9 min)

Epizody(13)

Recenze (29)

duklak2 

všechny recenze uživatele

Tento večerníček nepovažuji za klasiku. Hodnotím to sice v dospělosti, ale upozorňuji, že komentář píšu z pohledu dítěte. Myslím si, že byl velmi málo reprízován. Vzpomínám si, že příběhy postrádaly určitou "dětinskost", která by děti více upoutala. Z mého pohledu je vaše hodnocení ovlivněno tím, že to berete jako večerníček a těm nedáváte méně než tři hvězdy. Opravte mě, jestli se mýlím. ()

elgreco 

všechny recenze uživatele

Doteď jsem netušil, že je Radovan jednou z nejkontroverznějších postav v dějinách večerníčků. Kdo by to byl řekl. Navíc horší průměrné hodnocení než buzna Autíčko s červeným srdcem? Kam ten svět spěje. Mně, stejně jako kolegovi Mykhaluu Radovanův přístup pomáhá přežít. A za záchranu už dvou životů, si Radovan (i se zlým výrostkem Hugem a Luďkem Sobotou) zaslouží medaili od pana presidenta a pět bodů ode mě! Jé, kopřivy, vy krásně pálíte. ()

Reklama

berg.12 

všechny recenze uživatele

Suverénně jeden z nejhorších, ne-li nejhorší večerníček, co pamatuju. Připomínám ovšem, že večerníčky hodnotím zásadně podle dětských vzpomínek. K mnou už několikrát vzpomínané neoblíbené animaci přibyl absolutně nulový, zoufalý děj bez nějaké zápletky a s neskutečně trapnými hláškami a dialogy, přičemž korunou všeho byl totálně nevečerníčkový Luděk Sobota. Neznám moc pozitivněji naladěných děl, ale má dětská fantazie u tohohle neskutečně trpěla. ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Naprosto úchylně optimistický večerníček plný nezdravě veselých hlášek a s kultovním záporákem, zlým výrostkem Hugem, který si našel k mému srdci cestu stejně jako magor Radovan. "Dneska ty kopřivy krásně pálí", radoval se Radovan. Pro mě osobně je tenhle večerníček kult, a to jsem ho poprvé viděl až v posledním ročníku gymnázia, když mě spolužák upozornil na to, že tento skvost běží v televizi a je to neskutečná prča. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Obludně optimistický imbecil, jehož nejlepším a jediným kamarádem je nahnilá hlávka zelí (neboť i kedlubny nad ním ohrnuly hlízy), prostě nemůže zklamat. Samozřejmě, jako při veškerém tom konání lidském, nesmí se zanedbati příprava. Northern Lights, Blueberry či White Widow, společně s chlaďákem napěchovaným až po víko pacholíčky a snickerskami, vidím jako dostatečné uchystání. A až na Sobotu přijdou při dabingu ,,ty jeho chvilky", vyhýkáte smíchy finskou hymnu. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (3)

  • Podle seriálu vznikly také dvě knížky. Obě se stejnojmenným názvem. (JT19)
  • Večerníček Radovanovy radovánky chtěl původně namluvit jeho tvůrce a scenárista Zdeněk Svěrák, avšak roli nedostal. Zajímavostí je, že se mu dostalo možnosti jakéhosi vyrovnání v audio verzích. (P. J. D.)

Reklama

Reklama