Reklama

Reklama

Smrti napospas

  • Španělsko Los abandonados (více)
Trailer
Horor / Mysteriózní / Thriller
Španělsko / Velká Británie / Bulharsko, 2006, 99 min

Americká filmová producentka, která byla v dětství adoptována, se vrací do své rodné země, aby zjistila něco o svém původu. Navštíví rodinný dům, který nikdy neviděla a musí čelit děsivému tajemství, které je v něm ukryto. (TV Horor Film)

Videa (1)

Trailer

Recenze (146)

BathoryMan 

všechny recenze uživatele

Zasa dalšia duchárčina,ktorá sa vezie po zabehnutých kolajách!Ale vdaka tomu že sa dej príbehu odohráva v Rusku, nádherným exterierom a hlavne vdaka skvelému Kájovi Rodenovi to malo premna celkom príjemnú chut!Len škoda toho odfláknutého a predvýdatelného záveru a tiež monolog dcéry hlavnej predstavitelky na konci,ktorý do deja nijako nezapadal a posobil preto dost trápne! ()

Smileface 

všechny recenze uživatele

Rozhodně to není film, ve kterém vidím Rodena rád: Nízkorozpočtový horror ze španělské produkce, který se stal v USA vyloženým propadákem. Na druhou stranu to rozhodně není odpad typu Boogeyman či Man Thing. Pokud strčíte stříbrný disk s tímhle filmem do DVD přehrávače a zmáčknete play, čeká vás naprosto průměrný horror s lehce zmateným dějem, avšak výbornými hereckými výkony. 50% ()

Reklama

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Baterkové rendez-vous aneb morbidně minimalistická variace na Final Destination pa Ruski... Velmi dobrý námět s velmi rozpačitým zpracováním, přesně tohle říkal můj první dojem po shlédnutí The Abandoned. Neosobní, odtažité vyprávění, které se snaží děsit především velmi, velmi pomalým a útržkovitým rozkrýváním pointy. Což postupně vyvolává dojem, že jde z jednoho pohledu plnohodnotný, syrový horor s prima cool zelinkavou tonalitou a autentickým prostředím. Avšak na druhý pohled se může tentýž The Abandoned jevit jako směsice (více či méně) tupých dialogů poslepovaných víceméně prvopláně vizuálními efekty. Nacho Cerdá zkrátka buď vládne atmosferickým záběrem, nebo se snaží vyprávět, ale málokdy se obé potká v jeden a ten samý okamžik. Chladný, přesný, maximálně minimální Karel Roden, abnormálně nesympatická Anastasia Hille (vzhledově o trochu rachytičtější verze Beverly D'Angelo) a vcelku očekávaný, ale upřímně intenzivní závěr. [final rate: 65%] ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Od Cerdá jsem čekal docela něco jiného ale je to parádní záležitost. Příběh je poměrně zdařilej a originální, a navíc herci byly výborní, a Roden mile překvapil stejnak jako to že po dlouhé době jsem se konečně leknul což potěšilo hodně. A ty mrtvoly byly parádně namaskované. nemám filmu nějak co říct prostě paráda. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Kdybych měl The Abandoned hodnotit čistě jen po technické stránce, tedy především co se stylovosti, atmosféry a vizuálu týče, musel bych se pohybovat pouze v superlativech a minimálně na čtyřhvězdičkovém hodnocení, neboť v tomto ohledu jde o skutečně podmanivou pecku, která svým zpracováním nahání mražení a hrůzu každou scénou od začátku až do konce. Syrové, špinavé, nekompromisní prostředí, které budí poctivý děs a hrůzu, brrrr, prostě fakt bez přehánění, zatraceně přesvědčivá bomba. Jenže! Pak je tu ještě zápletka. A to je také vrchol. Ovšem v naprosto opačném slova smyslu. To je vám přátelé totiž taková trubkovina, že vůbec nechápu, proč na onom scénáři tvůrci alespoň trochu více nezapracovali. Krom toho, že to v tomto směru bylo vážně nezáživné, tak především, co se tam vůbec dělo, to na mě působilo, jako by na následném průběhu pracovali autoři snad rovnou za pochodu, mě to vůbec nedávalo nějaký smysl, a i když v závěrečné pointě to do sebe nějak tak nakonec zapadlo, tak stejně takový guláš je fakt provar a celý film to naprosto potopilo. Co se jinak obsazení týče, jistě potěšila účast Karla Rodena, který tu ostatní evidentně přehrával, ovšem tentokrát mu to nedalo zas až tolik práce, protože těch postav je zde vážně minimum a navíc jsou vesměs nevýrazné a nesympatické. Takže zkrátka, je škoda, že film nedisponoval nějakou smysluplnější a záživnější zápletkou, neboť musím zopakovat, po formální stránce je to mazec a fakt zážitek, ale bez alespoň trochu fungujícího děje nemůže žádný takový film prostě obstát. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (4)

  • Volně založeno na skriptu s názvem "The Bleeding Compass", sepsaném v roce 1999 Karimem Hussainem. (Chatterer)
  • K svojmu prvému celovečernému filmu sa Nacho Cerdà dostal iba niekoľko týždňov pred produkciou a to ako náhrada za Karima Hussaina (autora pôvodného scenára k filmu The Abandoned), ktorý si v tom čase na jeho tvorbu z dôvodu zaneprázdnenosti nenašiel čas. Bol osobne totiž zainteresovaný už na inom projekte a to dráme La belle bête (2006). (Kusko.t2)
  • Karim Hussain pri písaní scenára vychádzal z vlastných skúseností, keď ako dieťa žil s otcom na farme.
    (misterz)

Reklama

Reklama