Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek o muži, který byl v mládí vychováván jako pes, musel bojovat o svůj holý život, o přežití. Postupem času jak stárnul se z něj stal poslušný zabiják, který plní rozkazy svého páníčka. Jedna zakázka se mu vymkne z rukou a šlape mu na paty policie. Všechno se mu ještě více zkomplikuje, když se na skládce seznámí s ženou, kterou tam její otec drží a zneužívá. Pomůže jí a dají se společně na útěk před policisty... (sheen)

(více)

Recenze (42)

Paldini 

všechny recenze uživatele

Kambodžský nájemný vrah se po dobře vykonané práci snaží dostat z Hongkongu zpět do Kambodži. Plán nemá vůbec žádný. Spoléhá se jen na své instinkty a neskutečnou agresivitu. Takže se jako vzteklý divoký pes plouží slumy Hongkongu a zanechává za sebou nevinné nepřipravené oběti, které mu náhodou stály v cestě. Skoro okamžitě je mu na stopě cholerický důstojník policie Wai, který jde nekompromisně jako ohař za svou kořistí. Ale vzteklina je nakažlivá. Mohl z tohoto filmu být výjimečný drsný temný thriller nebýt naprosto neuvěřitelně podělaného závěru. Film měl být o 20 minut kratší a nerozmýšlel bych se s maximálním hodnocením. Konečný sentimentální blábol s dementním a neuvěřitelným přerodem charakterů postav ať si autoři strčí do míst, kde slunce nesvítí. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Set-up príbehu o nemenovanom zabijakovi v cudziom meste, ktorý je po vykonaní práce následne stíhaný miestnym policajtom, film približuje k fámozne podobnému príbehu jednej noci v Hongkongu. Vďaka výbornej práci so svetlom a tieňom, premyslenou perspektívou v obraze a uhlami nasnímania je rovnako skvelé a presvedčivé aj vykreslenie zahnívajúcej metropoly ako nočnej mory plnej ľudského marazmu, skrz ktorej ulicami sa ako dva štvaví a zúriví psi stíhajú nájomný vrah s policajtom. Fatálnosť ich konania, ukazujúca paradoxne až ich príliš blízku podobnosť, speje k nezabudnuteľnému finále, ktoré však po ceste "peklom" žiaden raj neponúka. Extrémne drsný a nekompromisný thriller, ktorý nielen vďaka "romantickej vložke" v 3/4 filmu ponúka aj príval silných emócií je aj výpoveďou o živote, kde hnacím motorom je zaslepenosť pomstou a smutnej predurčenosti, resp. nemožnosti vykĺznúť zo zabehaných koľají. "Creatures live at the expense of other creatures". Jeden z najsilnejších filmových zážitkov v 2006. ()

Reklama

MaedhRos 

všechny recenze uživatele

Ačkoli závěrečná dvacetiminutovka působí poněkud "antiklimakticky", bez ní by to byl jiný film - a nejsem si jistá, že nutně lepší. I když transformace čokla v člověka a člověka v čokla v ní byla dotažena do značně nepravděpodobných konců, v symbolické a emocionální rovině tím "Dog Bite Dog" IMHO získává na síle... 9/10 ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Svojský Hong Kong v plnej "kráse" zvláštnosti, kedy sa strieda drsnosť so zvrátenosťou zasadená do naozaj špinavého prostredia. Človek mal pocit, že už len zo samotného sledovania filmu dostane nejakú pliagu v podobe infekcie. Tvorcovia dali od úvodu jasne najavo akým smerom sa ich počin bude uberať. Akcia (nie však na "americký" spôsob! Žiadne mimoriadne prestrelky!) nútiaca diváka k pozornému sledovaniu vývoja deja však nezaručuje, že by mohol tento počin niekoho baviť. Nejedná sa totiž o žiadny "boom"buster najvyššej kvality prevedenia, a tak podobný snímok musí skôr sadnúť divákovi na mieru, než dúfať, že sa to z minúty na minútu zlepší a získa si jeho plnú pozornosť. Ja osobne sa nesťažujem, dostal som síce presne to, čo som aj očakával, no na udelenie štyroch ☆ to zrejme nebude. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Příznačnější název tenhle masakr mít ani nemohl. Kambodžský vrahoun, z kterého se ve vypjatých okamžicích stává agresívní pitbull (ať se na mě Jet nezlobí, ale přídomek "utržený z řetězu" si zaslouží někdo jiný) a stejně tak dovede být nelidsky chladnokrevný, proti policistovi, jenž se v honbě za zločincem neštítí ničeho. Oba mají přímočarý a brutální "tah na branku" a jednoho dovede zbrzdit jen ten druhý. Ona "romantická vložka" byla jediným momentem, kdy mi snímek milosrdně dovolil vydechnout. Dog Bite Dog je po Osoi hito a Oldboy dalším filmem, o němž mohu směle prohlásit, že jeho sledování mělo na mě stejné účinky jako rána kladivem do hlavy. Nářez. Dusný a surový. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama