Reklama

Reklama

Kokainoví kovbojové

  • Česko Cowboy Cocaine (festivalový název) (více)

Píší se 80. léta a nemilosrdní kolumbijští kokainoví magnáti ovládli Miami a přinesli s sebou nevídané násilí. Sledujte, jak se z Miami stane jejich centrum. (Filmbox)

Recenze (74)

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem spoustu dokumentů o mafii a drogových kartelech, ale tento byl jeden z nepoutavějších. Perfektně natočen, měl spád a náboj. Přispěli k tomu hodně Mundy, Roberts a "Rivi", kteří o letech ztrávených pašováním drog resp. vraždění na objednávku vyprávěli podrobně a souvisle. Bez debat 5 hvězd. ()

LINKIN 

všechny recenze uživatele

Kvalitní chlapská záležitost, jejímž hlavním katalyzátorem je zcela očekávatelně žena. Pokud si ale někdo řiká Godmother, svého syna pojmenuje Michael Corleone a její nejbližší spolupracovník má za životní vzor Dona Corleoneho, tak se asi někde inspiroval. Zakázat ty kmotry všechny, akorát podvracej právní řád USA, kterej pak musí zachraňovat strejda Reagan. A to sou ještě Taliánci oproti Kolumbijcům usmrkaný přizdisráči, který nevražděj tříletý děcka a nechoděj se do kina tlemit Al Pacinovi, že je imbecilní papaláš, kterej nedokáže odkrouhnout šest Kubánců najednou. (Matty: Chápu tvoje rozhořčení, ale vzhledem k tomu, že se kokain většinou nitrožilně neaplikuje, je docela složitý podobný záběry do filmu procpat. Možná si mohli tvůrci nějaký vycucat z prstu, aby ten nablýskanej krám s mrtvejma děckama, rozstřílenejma kubánskejma ksichtama a jednou psychicky labilní děvkou byl tak trochu fucking closer to reality hm?) ()

Reklama

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Pro toho, kdo má rád gangsterky, a počítám, že většina, je tohle povinnost a hlavně libůstka. Stopáží je to plnohodnotný film, který je ale k prasknutí našlapaný faktama, fotkama, detailama, rozhovorama....no prostě jeden z nejlepších dokumentů, a to hlavně pro to, že téma je více než šťavnaté. Doporučuju! ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Poměr/ně zajímavej dokument o velice zajímavém tématu, čímž je samozřejmě kokain, co taky jinýho, že? Člověk se zde dozví poměr/ně dost zajímavejch věcí a zjistí, že obrovská spousta "gangsterských" filmů je inspirována skutečnými životními osudy těchto překupníků, kteří se zasloužili o to, že do té doby poklidné město Miamy bylo svého času sídlo neřesti, vražd a korupce. Velkou měrou přispěl sám Fidel, kterej z Kuby vyhnal svoji nemilovanou smetánku, která se dala do otevřené války s Kolumbijci. Na druhou stranu je zajímavý, že většina mrakodrapů byla postavena díky prachům z prodeje drog, tím vzniklo značné množství pracovních míst atd... Jedno je ale jistý, do té doby než amíci pouze hulili ganžu, tak se nevraždilo a nebylo tolik korupce, to všechno špatný přišlo až s příchodem tohoto bílého prášku, kterej se stal během chvilky abnormálně populární ve všech vrstvách společnosti. Z čehož jednoznačně vyplývá, že tráva je prostě v pohodě, noné? :o). Tyto časy jsou dokonale ukázány v dokonalých filmech Kokain a Goodfellas... Co si ale budu pamatovat asi nejvíc je přezdívka - Godmother :o), jinak ale průměrný, níčím nevybočující dokument. ()

Zik2 

všechny recenze uživatele

Tak to vidíte - kokainoví baroni nebo chcete-li kaubojové pozabíjeli na přelomu 70. a 80. let tisíce lidí, přivezli do USA drogy za hezkých pár miliard, a nakonec, pokud se teda nevyraždili navzájem, dostali pár let a teď v hezkých domech s nostalgickým úsměvem na tváři vzpomínají na to, jak to tehdá zamlada bylo super. A přizvaní odborníci, až na jednoho, se shodnou, že vlastně nebýt mafie, není tady takové hezké panorama, a jede se dál. Film sice ukáže člověku leccos z toho, co neznal, ale nemůžu se zbavit pocitu - a nemůžu ho akceptovat - že z těch grázlů dělá vlastně takové šikovné podnikatele, který jako jóó, děti zabíjet neměli, ale jinak prostě prodávali kokain jako jiný housky. A neberte to, děti, když ten soudní proces se dá nějak ošéfovat. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (3)

  • Griselda Blanco byla 3. 9. 2012 ve věku 69 let zavražděna neznámým střelcem na motorce, když opouštěla řeznictví v rodném Medellinu. (Marty20)

Reklama

Reklama