Reklama

Reklama

Voodoo: Umění ďábla 2

Trailer

Obsahy(1)

Krvavý příběh pomsty a vražd zachycuje děsivé činy svůdné učitelky. Několik mužů z vesnice je očarováno její krásou a rozhodne se získat její srdce pomocí černé magie. Tolik kouzel najednou je ale příliš, učitelka brzy ztrácí pojem o realitě. Když jí indiánská čarodějnice předepíše jako lék lidské maso, propadá se ještě hlouběji. S pomocí šesti bývalých studentů se proto musí pokusit změnit svůj osud a pomstít se chtíčem posedlým mužům… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (47)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Co mi celkem vadí, to je skutečnost, že i tohle je místy hodně americký horor, že jde zde strašně patrná inspirace západním stylem tčení filmů. Skoro bych řekl, že to má blíže k americkému hororu než k japonskému, z kterého minimálně první díl hodně vycházel. Těch thajských prvků zde není tolik, snad jen ty opravdu násilné scény, které ale v amerických filmech také vidíte, jen ne vždy s takovou syrovostí. Více asijského by určitě neuškodilo. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jo tak tohle je jinaci kafe. Sice koukam, ze tu bylo reziseru jak nasrano, ale filmu to prospelo, tak proc ne. Pribeh je tentokrat slusnej a rozhodne to neni tak, jak tvrdi distributor, jeho popis filmu je dost mimo. Proste se jedna o vyvrazdovacku ucitelka versus studenti. Ze zacatku se sice pul hodky nic nedeje a misty to je zmateny, protoze to je samej skok v case a flashback a je to vicemene zbytecny, tvurci se jen zrejme snazili o naky lepsi prokresleni postav. No nicmene pak se to slusne rozjede, studenti prijedou na navstevu za ucitelkou a startuje cista vyvrazdovacka pomoci voodoo a obcas jsou ty smrti neskutecne nechutny. A atmosfera filmu je taky slusna, dobre hororova a o lekacky taky neni nouze. No a pak je pointa, ktera je sice krapet zbytecna, ale spatna neni. Cisty 4* to nejsou, ale oproti prvnimu dilu je tohle skvost, takze je dam. ()

Reklama

mm13 

všechny recenze uživatele

Vyvíja sa to celkom sľubne, už len dôraz na hlavné postavy je nebývalý, striedajúce sa časové roviny vzbudzujú pocit komplexicity, všetko akoby smerovalo k ázijskej variácii na TO od Stephena Kinga. Ešte aj po technickej stránke je to akoby mladícky nedokonalé, nedotiahnuté, čo však vôbec neprekáža, javí sa to byť zámerom. Lenže keď príde na vyvrcholenie, tvorcovia (a že ich je požehnane) nedokážu túto celkom slušne rozohratú partiu rozbehnúť. Postavám sa dejú krvavé až nechutné a hlavne neošúchané krutosti, len škoda že kamera to akosi nedokáže sprostredkovať v bezprostrednejšej, pôsobivejšej podobe. Storyboardy majstrov vizuálu sú podmanivejšie než toto. K záveru dôjde aj na parafrázu slávnej mučiacej scény z Audition od Takashiho Miike, jedno béčkovo príjemné prekvapenie vo finále a potom ešte jedno céčkovo prebytočné odhalenie v nadstavenom finále. No jo, no... viac hláv, menej súdnosti. Škoda len rodiacej sa myšlienky. Ako vlastne pri väčšine súčasných pokusoch o horor. Chce to ďalšiu novú vlnu, než už z ktoréhokoľvek kúta sveta! ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

pekné herečky, pekný jazyk, zaujímavý námet a pre fajnšmekrov pár nechutností - tiež nie nezaujímavých. trochu netradičnejší a exotickejší pohľad na subžáner teenage vyvražďovačiek so snahou budovať príbeh a neuletieť k povrchnosti v motiváciách či reakciách - akurát s nalepenou extrapointou z kategóriee ázijských hororov toho obdobia. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Zpočátku propletenec hlavní dějové linky s flashbacky stěžuje orientaci, nakonec ale vše do sebe zapadne. Klasická asijská záležitost, kde, nevím proč, je černá magie nazývána voodoo. V rámci série jsem nečekal nic objevného, spíše nějaké to gore. Vyzdvihnout tedy musím tři scény - rybářské háčky spojené s hmmm kambodžskou magií, ještěrky vylézající z těla a grilování zakončené trepanací. Místy slušná atmosféra, místy úsměvné jednání postav. Kdo se zaplete s černou magií, bude snášet její následky až do konce života. Slabší průměr. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama