Reklama

Reklama

Zvědavá kamera

(seriál)

Epizody(9)

Obsahy(1)

Publicistický cyklus Zvědavá kamera se dostal na obrazovky Československé televize v roce 1965 a okamžitě se stal nejsledovanějším pořadem.V období tání cenzury došlo ke zmírnění dohledu a vzniká investigativní pořad, který opravdu pátrá po nezodpovězených otázkách a bílých místech naší historie. Moderátorem a scénáristou pořadu se stal Vladimír Branislav. Pořad zaniká v roce 1968 po okupaci Československa. (sator)

(více)

Zajímavosti (4)

  • Ve zprávě sovětské zpravodajské služby o kontrarevoluci v Československu bylo nejčastěji útočeno na ředitele Československé televize Pelikána a na investigativní pořad Zvědavá kamera. Zvláště poté, kdy byl odvysílán díl o pravém pozadí Říjnové revoluce v díle Aurora vystřelila... ale pozdě! (1966). (sator)

Zvědavá kamera - Viděl jsem zemi jako dětský míč (1965) (epizoda) (E02)

  • Přestože tvůrce pořadu Branislav, scenárista Kincl a kameramanka Štinglová dostali povolení s Gagarinem točit v Moskvě, nechtěli je k němu pustit, když ale přišli s dopisem amerického kosmonauta Johna Glenna, ve kterém byl příslib rozhovoru pro Československou televizi, věci se dali do pohybu. Nakonec to dopadlo tak, že si je Gagarin oblíbil a předal jim odznak čestného kosmonauta Sovětského svazu. Nejspíš budou jediní v celém bývalém Československu, kteří tento titul mají. (sator)

Reklama

Reklama