foto

Jaroslav Kepka

  • nar. 14.8.1935 (82 let)
    Praha, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Ačkoliv tento herec křehké postavy, ale podmanivého hlasu působí ve své profesi více než 50. let neměl do dnešního dne ve filmové biografii žádný záznam. Možná je to tím, že více než u filmu dostal více příležitostí na divadelních prknech, v televizi a dabingu. Je strýcem herce a režiséra Ondřeje Kepky, jeho švagrovou je herečka Gabriela Vránová.

Pražskou DAMU absolvoval ve třídě Prof. Miloše Nedbala. 2 roky působil v Divadle J.K.Tyla a od r. 1962 dodnes je členem hereckého souboru Divadla na Vinohradech. K nejvýznamnějším inscenacím, na kterých se výrazně podílel, patří Válka s mloky (K. Čapek - P. Kohout), Zámek (I. Klíma), Náměstek (R. Hochhuth), Nanebevstoupení Sašky Krista (F. Pavlíček), Krysař (V. Dyk), Ubohý vrah (P. Kohout), Dvanáctá noc (Večer tříkrálový, W. Shakespeare) - role klaun Feste). V současné době excesluje zejména v rolích Hauk - Šendorfa ve Věci Makropulos a Kustoda ve Zkoušce orchestru.

Jednou z prvních rolí ve filmu je mladý policista ve filmu KDO CHCE ZABÍT JESSII (1966) a pak role fintítka v NESMRTELNÉ TETĚ (1993). Hodně příležitostí dostal zejména v televizi. Kdo by si nepamatoval jeho roli profesora Buchálka v seriálu KONEC VELKÝCH PRÁZDNIN (1996).

Jeho dabingové kvality byly oceněny prestižní cenou Františka Filipovského v r. 2003. Jeho vzpomínky Perličky od mikrofónu si můžete přečíst na http://www.televize.cz/scripts/detail.php?id=13717.

Jiří "jahtip" Piťha

Herecká filmografie

Filmy

2011 Saxána a Lexikon kouzel
2008 Bekyně mniška (TV film)
2006 Malé velké gatě (TV film)
To horké léto v Marienbadu (TV film)
2005 Černá karta (TV film)
2004 Nadměrné maličkosti: Léčba neklidem (TV film)
2003 Lakomec (TV film)
2001 Mach, Šebestová a kouzelné sluchátko
1998 Jacobowski a plukovník (divadelní záznam)
Ostuda (TV film)
1997 Čas jeřabin (TV film)
Rumplcimprcampr (TV film)
1996 Chladné srdce (TV film)
Kouzelný měšec
O třech rytířích, krásné paní a lněné kytli
1995 Tvůj svět (studentský film)
1994 Bezvousák a princezna Kamila (TV film)
Misie (TV film)
1993 Konec básníků v Čechách
Nesmrtelná teta
1992 Život a dílo skladatele Foltýna (TV film)
1991 Honorární konzul (TV film)
Šťastlivec Sulla (TV film)
1990 Sněhurčino polepšení (TV film)
Třináctery hodiny (TV film)
Ukradený kaktus (TV film)
1988 Bronzová spirála (TV film)
My se vlka nebojíme (TV film)
Strom pohádek: Divoké labutě (TV film)
To nám byl čert dlužen (TV film)
1987 Děvče za všechny peníze (TV film)
O Háderunovi a víle Elóře (TV film)
Viktor Veliký (TV film)
1985 O Honzovi a princezně Dorince (TV film)
1984 Berete se dobrovolně? (TV film)
Mykolko - hop! (TV film)
Rumburak
1981 Královna bludiček (TV film)
Nová dvojpohádka z lesa (TV film)
1980 Královská hra (TV film)
1979 Bratři Kipové (TV film)
Zlaté rybičky (TV film)
1978 Černá ovce (TV film)
Smrt císaře a krále Karla IV. (TV film)
1977 Vo Brikitě (TV film)
1976 Revizoři (TV film)
1974 Chytrost má děravé šaty (TV film)
Padla kosa na kámen (TV film)
Píšťalka pro dva (TV film)
Princezna Turandot (TV film)
Vražda v ulici Lourcine (TV film)
1973 Projížďka v kočáře (TV film)
1972 Jak Anče s komtesou k modrému z nebe přišly (TV film)
Jako padlý sníh (TV film)
Lakomec (divadelní záznam)
Lev je v ulicích (TV film)
Mnoho povyku pro nic (divadelní záznam)
Morčata (TV film)
Rozvod (TV film)
Vychovatel (TV film)
1971 Alfons Karásek v lázních (TV film)
Julie a Romeo
1970 Návštěvy
1969 Učedník kouzelníka Čáryfuka (TV film)
1968 Maltézský sokol (TV film)
1967 Konec agenta W4C prostřednictvím psa pana Foustky
O princezně, která pořád vařila (TV film)
Soud pana Havleny (TV film)
1966 Dvě z Říma (TV film)
Kdo chce zabít Jessii?
Když se čerti rojili (TV film)
Rekův románek - vyp.
1965 Je Thierry Brévanne vinen? (TV film)
1964 Tancovačka (TV film)
1963 Kto si bez viny
Věštec
1962 Malý Bobeš ve městě
1961 Dlouhý podzimní den (TV film)
Noční host
Zítra a pozítří (TV film)
1957 Parta nezradí...?

TV seriály

2004 3 plus 1 s Miroslavem Donutilem (TV seriál)
1997 Arrowsmith (TV seriál)
1996 Hospoda (TV seriál)
Bomba (S01E24)
Konec velkých prázdnin (TV seriál)
1994 Laskavý divák promine (TV seriál)
O zvířatech a lidech (TV seriál)
Uctivá poklona, pane Kohn (TV seriál)
Vlakem na Vídeň (E04)
1993 Arabela se vrací aneb Rumburak králem Říše pohádek (TV seriál)
1992 Dobrodružství kriminalistiky (TV seriál)
Pes (S03E03)
1990 Trojlístek (TV seriál)
Dobrodružství kriminalistiky (TV seriál)
Identifikační kresba (S02E07)
1989 Případ pro zvláštní skupinu (TV seriál)
1988 Přejděte na druhou stranu (TV seriál)
Rodáci (TV seriál)
1987 Panoptikum Města pražského (TV seriál)
Pan rada v Paříži (E08)
Strom pohádek (TV seriál)
1985 Psí povídání (TV seriál)
Slavné historky zbojnické (TV seriál)
1978 30 případů majora Zemana (TV seriál)
Klauni (S03E04)
1976 Muž na radnici (TV seriál)
Setkání (E11)
Rozchod (E10)
Silvestr (E08)
další epizody (8)
1975 Matka (TV seriál)
Neporažení (E08)
1973 Míša Kulička (TV seriál)
1971 Bakaláři (TV seriál)
Strašidýlko Fanfulínek (TV seriál)
1970 Alexandr Dumas starší (TV seriál)
Marnotratný otec (E02)
1968 Andersenovy pohádky (TV seriál)
1962 Tři chlapi v chalupě (TV seriál)
1959 Rodina Bláhova (TV seriál)

TV pořady

1997 Úsměvy (TV pořad)
1975 Kabaret U dobré pohody (TV pořad)
1964 Půjčovna talentů (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace