Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Začínají prázdniny a sedmičlenná parta teenagerů vyráží na pařbu do osamělá chatky. Je mezi nimi i hororový nadšenec Mike, který např. ví, že není dobrý nápad chodit na noční procházky pouze s baterkou nebo přebývat na místě, kde někdo zemřel za záhadných okolností. A v okolí opravdu něco je a evidentně to nehodlá nechat nikoho naživu, s čímž se musí Mike (a ostatní) díky svým znalostem hororového žánru náležitě vypořádat. (Tuxedo)

(více)

Recenze (16)

Radka_86 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla legranda :-) Fakt jsem se nasmála a ta zelená potvůrka byla vážně suprová, amatérizmus mi u tohoto snímku vůbec nevadil...myslím že by to bez toho ani nebylo ono. Krásné herečky, pěkné prostředí a líbila se mi i hudba, ale přesto právě proto že to na mě jako horor působilo jen místy (ostatně jako x dalších filmu z první půlky 90.let) dávám tentokrát jen lepší 3 hvězdy....60% ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Námět je v rámci žánru dobrý a s lepším scénářem by to bývala mohla být povedená béčková komedie, nebýt dvou zásadních mínusů - absence zábavnosti (čekal jsem mnohem propracovanější humornost scén) a krajně nesympatického ženského i mužského hereckého osazenstva (v čele se zjevným homoušem Nickem, který nepřesvědčivě předstírá, že je na ženský). Pobavil mě snad jen bezostyšně levnotrikový zelený žravec, ale ruku na srdce - tak špatné a nenápadité triky byly příliš mizerné i na levné béčko, které si okázalou mizérií a lácí svých triků buduje svůj imidž. Do koše s tím a rychle o film dál, mám po dovolený co dohánět. ()

Reklama

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Docela vtipná parodie na lesní slashery s emzáckým motivem, která si sympaticky na nic nehraje a snaží se diváka především pobavit. To se jí docela daří, byť zpočátku se to malinko vleče a veškerou zábavu obstarávají náctileté nahotinky (ne že bych si stěžoval :-)). Jakmile se na světlo světa dostaneme zelená žaboidní potvora neznámého původu, je o zábavu teprve postaráno. Souboj party teenagerů s touhle bestií je místy opravdu vtipný a především Mike má sarkastických hlášek na rozdávání. Rozesmála mě velmi vtipná pointa, která podtrhla úsměvný tón celého filmu. Tenhle film zkrátka jako relax funguje báječně a určitě se na něj někdy ještě jednou mrknu. ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Ako obvykle Troma sľubuje pokleslú zábavu, ale napokon sa musíme zmieriť viac-menej len s tou pokleslosťou. Ja mám hororové komédie rád, ale tento pri sledovaní tohoto ma žrali mrle. Ono si to chce usierať z klasických slasherov, lenže to nanešťastie robí dosť amatérsky a kostrbato takže výsledok pobaví, síce tiež nešikovne ale predsa, len na pár miestach ( bitka degešov, Indiana Jones ). Inak sa väčšina pokusov o humor tentokrát odomňa akosi odrážala a to ma obvykle pobaví kdejaká hovadina. To že hrdinovia tupo ignorujú akékoľvek zbrane ktoré sú po ruke ( v kuchyni je predsa plno nožov ) a tie čo už chytia do rúk pre istotu vždy zahodia a miesto toho radšej na príšerku nezmyselne frcajú šľahačku v spreji má byť zjavne súčasťou onej parodizácie, mňa to však akurát sralo. To už nebol vtip, ale normálny trapas. Navyše gore efektov je tu len veľmi málo, konkrétne si pamätám na jeden roztekajúci sa ksicht a jednu odseknutú hlavu. Čo sa týka vražednej potvory, tá sa dá najlepšie popísať ako kríženec žaby a hrachového lusku s chápadlami a laserovým pohľadom. Dokonca ani tie proklamované polonahé dievčatá ma z otupenosti nevytiahli. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Na to, jak levný film musel být, to není žádná amatéřina.... no dobře, tak je, ale jen trošičku. Zato je to ovšem vyváženo obrovskou porcí srandy. Režisér a scenárista musel mít horory opravdu rád, nakoukáno má, a dělá si z nich legraci trefněji než kdejaké Scary Movie. A film se nebere vážně ani jako parodie, hned několik vtipů ve stylu "opravdu-je-to-jen-film" povyšují tuhle zábavu do skutečně kultovních výšin. Holky se pořád svlékají a souloží, hlavní ženská postava tráví většinu času jen v plavkách, což je taky plus. A Mike samotný nejen svým ironickým humorem, ale hlavně i vzhledem připomíná Arnolda Rimmera víc, než je zdrávo. A to je vlastně dobře, zvlášť ve druhé polovině, kde přestane otravně žvanit a ve snaze všechny zachránit stírá jednou hláškou za druhou všechny kolem. Škoda jen, že Kanefsky neměl o pár doláčů větší rozpočet, aby triky nevypadaly tak moc špatně a příšera ještě hůř, mohlo vzniknout něco naprosto mimořádného. Ale takhle to má svoje neopakovatelné kouzlo. Takže je to na druhou stranu snad i dobře. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (9)

  • Rolfe Kanefsky plánoval pokračovanie. Najprv to mal byť projekt s názvom "There's Still Nothing Out There" a neskôr "This Isn't Funny Anymore". Nakoniec dal prednosť iným projektom. (beso74)
  • V úvodnej scéne vo videopožičovni je možné v televízii vidieť režisérov krátky film Just Listen (1988). (beso74)

Reklama

Reklama