Reklama

Reklama

Breakout

všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Hip hop je pro spoustu mladých lidí jedinou možností, jak se vyjádřit. Přestože je hip hop kulturou jen určité skupiny lidí, je naprosto úžasné, že je hiphopový styl života pro všechny z nás srozumitelný. Film Breakout nyní přináší velmi reálný a atraktivní pohled na život hiphopových gangů na předměstí Curychu. Příběh však kromě drsného prostředí ze světa hiphopových osudů, hrdosti a odplaty nabízí i emocionální pozadí. Ve filmu je totiž kladen důraz i na pocity hlavního hrdiny a divák má tak možnost vcítit se do jeho poutavého osudu.

V centru všeho dění stojí mladý hrdina Nia, jehož životní náplní jsou přátelé, hudba a breakdance. Jeho život se však naprosto změní, když je jeho nejlepší přítel Pulpo těžce zraněn při rvačce s konkurenčním gangem. Nia čelí obvinění policie, že zbil Pulpa on. Co bude dál? Udá Nia pravého viníka policii, pomstí se mu za přítele sám, dojde k úplně jiné odplatě? Niova hrdost, vytrvalost, odvaha. A Nicole, krásná ale tvrdá právnička, která chce Niovi za každou cenu pomoci.

Breakout je přesvědčivý snímek o životě předměstských gangů, o cti, o přátelství a o lásce, ale především je to příběh mladíka a jeho útěku z mizerného života pomocí hudby a tance. Režisér Mike Eschmann, který na kontě již několik úspěšných snímků se tentokrát opravdu překonal, tento film určitě stojí za shlédnutí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (142)

Terva 

všechny recenze uživatele

Hip - hop ve své podstatě nesnáším, ale to vůbec neznamená, že se na takový film nepodívám. Když hodnotím některé filmy, kde je jako hudební doprovod použit právě tento styl hudby, dávám skoro vždy o hvězdu méně. Toto je ale film o podstatě a životě lidí, kteří jsou na hip hop vázáni, tak jako já byl ve své době vázán ( a stále jsem ) na Heavy Metal. Tohle je prostě příběh života a jak se říká, každá doba má svou hudbu a každý by měl mít svou " mouchu ". CITÁT - Hovno, vole, naser si!....... ()

flower_child 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem naprostou hovadinu. A ano. Vskutku. Pustit si tento film bez zvuku, znechuceně bych ho po té první bitce a ochrnutym kámošovi vypnula. Avšak to,co mě přinutilo dokoukat film, byl soundtrack. Ta hudba tomu dodávala šmrnc, dá-li se to tak říct. Pro mě, která se absolutně nevyzná v hiphop music a rozhodně není jejím fanouškem, která si při slově rap vybaví pitvořícího se Rytmuse, a která je z filmů zvyklá akorát tak na americké "niggas" rappery, bylo slyšet francouzštinu neuvěřitelným zážitkem. Vím že pro znalce to není nic neobvyklého, ale pochopte, do té doby jsem neslyšela nikdy nic tak nadupanýho. Ta hudba ve filmu je pulzující, přidává na autenticitě a film byl pro mě rázem uvěřitelnějším. Celkový dojem tak vylepšila o 60%... Bohužel zbylých 40% srazil chabý předvídatelný děj... Každopádně. Rappeři co diktujou ve francouzštině jsou pro mě od teď nejvíc cool na světě, hned vedle kosmonautů a zaříkávačů koní... ()

Reklama

Jaycee odpad!

všechny recenze uživatele

Docela by mě zajímalo, kolik plantáží kvalitní mexické mariánky musel Mike Eschmann společně s celým štábem a hl. hrdinou spotřebovat při tvorbě tohoto filmu. Jak je vidět, pravděpodobně na to padl celý rozpočet, protože herci budí dojem totální zhulenosti už od první scény do té až úplně poslední… Problém je, že film se bere zatraceně vážně a celé to díky tomu vypadá k smíchu. Nedá se tomu ani nic vyčíst, protože je to prostě celý absolutně dementní, především postavy. Obzvlášť rozsekávající je postava jistého Silencia, kterej doslova pí*uje na každym rohu a tváří se jako totální debil. Ovšem nejvíc scénu můžeme vidět hned brzo na začátku, kdy se grupa 11letých übercool hopíků vydává do klubu, kde jim stačí ukázat svoje dvoumetrové rozkroky a do minuty už odcházejí na místní „luxusní“ (!) hajzlíky užít si trochu toho nezletilého sexu :D. No, prostě, radši nemluvit… totální WTF film. Rozhodně nebrat! ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Vôbec nie zlý film, práve na Švajčiarov až moc dobrý, ale vo svetovom merítku len priemerný. Mňa nesklamal, pravda že ani neohúril, no musím priznať, že značná časť filmu pôsobila veľmi dobre ako dráma. Dokonca aj p technickej stránke vcelku zvládnuté. Dialógy a myšlienka už je druhá vec. Drobné nelogické chyby síce je vidno, ale až toľko mi neprekážali. Herci zahrali dá sa povedať na úrovni. Ale vadili mi iba tie ich trápne reči a chovanie sa takýchto pouličných zmätkov, ktorý si tú basu asi naozaj zaslúžia. Musím priznať, že snaha vyrovnať sa Amerike im celkom vychádzala. Aspoň priemerné hodnotenie si Breakout zaslúži. 58% ()

robo7773 

všechny recenze uživatele

*** (71 bodov zo 100) Kazdy ktorý ma rad breakdance, tak povie ze je to fajny film. Musim sa priznat ze aj takemu antitalentu ako som ja, sa mi tento film celkom pozdaval. Jasne ze hned bolo vidno ze to nie je americka výroba, ale hned tam uvidite francuzske prvky, aj ked film je švajčiarsky, cize skoro ako francuzsky. Ocenujem na tomto filme skor tie tanecne kusky, ako samostatný film, aj ked pribeh bol celkom fajn, a dokazal som sa na to pozerat cely cas. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (6)

  • Plagát, ktorý má Nia (Nils Althaus) na stene vo svojej cele, je z filmu Zjazvená tvár (1983). (ČSFD)
  • Když je Nia (Nils Althaus) tázán, odkud je, tak vícekrát ve filmu vtipně poznamená, že je z Jurského parku. Odkazuje tím na svůj jugoslávský původ. (Nick321)
  • Heinrich (Aaron Arens) se při rozhovoru s Niou (Nils Althaus) ptá, jestli Nia zná hry „Boj s mocí“ či „Veřejný nepřítel“. „Veřejný nepřítel“ je divadelní hra napsaná českým dramatikem Frankem Tetaurem a zabývá se světem bulvárních médií, o které se zajímá i Heinrich. (Nick321)

Reklama

Reklama