Reklama

Reklama

Breakout

všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Hip hop je pro spoustu mladých lidí jedinou možností, jak se vyjádřit. Přestože je hip hop kulturou jen určité skupiny lidí, je naprosto úžasné, že je hiphopový styl života pro všechny z nás srozumitelný. Film Breakout nyní přináší velmi reálný a atraktivní pohled na život hiphopových gangů na předměstí Curychu. Příběh však kromě drsného prostředí ze světa hiphopových osudů, hrdosti a odplaty nabízí i emocionální pozadí. Ve filmu je totiž kladen důraz i na pocity hlavního hrdiny a divák má tak možnost vcítit se do jeho poutavého osudu.

V centru všeho dění stojí mladý hrdina Nia, jehož životní náplní jsou přátelé, hudba a breakdance. Jeho život se však naprosto změní, když je jeho nejlepší přítel Pulpo těžce zraněn při rvačce s konkurenčním gangem. Nia čelí obvinění policie, že zbil Pulpa on. Co bude dál? Udá Nia pravého viníka policii, pomstí se mu za přítele sám, dojde k úplně jiné odplatě? Niova hrdost, vytrvalost, odvaha. A Nicole, krásná ale tvrdá právnička, která chce Niovi za každou cenu pomoci.

Breakout je přesvědčivý snímek o životě předměstských gangů, o cti, o přátelství a o lásce, ale především je to příběh mladíka a jeho útěku z mizerného života pomocí hudby a tance. Režisér Mike Eschmann, který na kontě již několik úspěšných snímků se tentokrát opravdu překonal, tento film určitě stojí za shlédnutí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (142)

Rufete 

všechny recenze uživatele

Hodinu a půl sledovat partičku chlápků, co by jeden bez druhého nenašli ani dveře z místnosti, to není nic pro mě. Když se do hry vložilo pár zajímavých událostí a ukázalo se, že možná nějaký ten mozek vlastní a všechen ho nevyhulili, hodnocení jsem zastavil na zlaté polovině. Ovšem pro teenagery se stejným stylem života doporučuji, pro ně je tohle ideální film. Jen si to všechno držte hezky u sebe a nepouštějte mezi normální lidi. ()

melloun 

všechny recenze uživatele

Pravda je někde uprostřed. Není to tak špatný film, jak si tady mnozí myslí. Tak za prvé hip hop opravdu nemusím, přesto mi tato hudba ve filmu nevadila. Za druhé celkově jejich styl života nechápu, ale to přece není důvod tento film odsuzovat a dávat mu odpad! Ačkoli jsem byl ze začátku dosti skeptický, nakonec jsem si těch 100 minut celkem užil. ()

Reklama

slatkac 

všechny recenze uživatele

Bylo to nějak takhle. Na scéně se objevilo několik nesympatických trapáků ve vytahaných kalhotech. Po 15 minutách dostali přes hubu od dalších trapáků. Jeden to schytal tak, že skončil v nemocnici a dalšího ho za to obvinili, i přesto že byl nevinej. Šoupli ho do nějakýho ústavu kde je to samá zkrachovalá existence. Tam opět dostal přes hubu, spřátelil se s místníma šimpanzama, zařádil si s kurátorkou (mezitím se ten v nemocnici sám sprovodil ze světa), skoro ho zabili a nakonec utekl. Pak šel do klubu kde ztrapnil největšího trapáka v celým filmu, pak ho zabásli fízlové a nakonec nějaký 8 letý smrad zastřelil pár trapáků. Jediným světlým bodem byla hudba. ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Technicky je to parádní nadstandard, za což je ta jedna hvězda (objektivně by byly minimálně tři). Problém je však ve zbytku. Nejen že je film naivní, hloupě napsaný a snaží se obhajovat éru krutopřísných kšiltofkářů, je až na takové úrovni jako kupříkladu domácí retardi, ehm tedy Bastardi z pera pana Magnuska. Pokud tedy jste hiphop pozitivní, určitě si své ve snímku najdete. Ostatním bych doporučil nějaký film a ne tuto bezduchou snůšku keců, kterou se marně snaží vykompenzovat parádní vizuální stránka a sympatická Melanie Winiger. ()

DjMetal 

všechny recenze uživatele

BreakDance a battle,jo....Hovno vole, naser si! Presne takto to vyzera medzi HipHopermi.Mne sa ten film pacil. Trvalo to 100 minut, ale nenudil som sa pri pozerani. Sakra, nasrat Niaovi. Vsechno musim udělat sam. štik štik - Di do prdele. Super koniec. Asponze to. Ale nepaci sa mi to, ze HHri si myslia o sebe, ze su kingovia. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (6)

  • Plagát, ktorý má Nia (Nils Althaus) na stene vo svojej cele, je z filmu Zjazvená tvár (1983). (ČSFD)
  • Když je Nia (Nils Althaus) tázán, odkud je, tak vícekrát ve filmu vtipně poznamená, že je z Jurského parku. Odkazuje tím na svůj jugoslávský původ. (Nick321)
  • Meno hlavnej postavy Marco Nia bolo zvolené podľa prezývky Nilsa Althausa, ktorý ho stvárnil. (PATWIST)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno