Reklama

Reklama

Smrtící zbraň

Trailer

VOD (1)

Starnúci bývalý policajt Matt Conlin (Steven Seagal) si vďaka svojej chorobnej hráčskej vášni narobil množstvo nepriateľov a obrovitánske dlhy, ktoré splatiť rozhodne nebude ľahké – presiahli už totiž milión dolárov! Keď však jedného dňa diskrétne skúpi akási tajná vládna organizácia všetky jeho dlhopisy, zdá sa, že sa naňho konečne opäť usmialo šťastie. Na oplátku za túto „láskavosť“ má Matt vypátrať zopár mocných kriminálnikov, ktorým sa vďaka ich hriešne veľkému bohatstvu až dosiaľ darilo stáť nad zákonom - a zlikvidovať ich! Nemá s tým v podstate žiadny väčší problém... No keď odmietne eliminovať skorumpovaného policajta, ktorého mylne považuje za čistého, je zrazu nútený pokúsiť sa prestrieľať na slobodu. Ocitne sa totiž v nezávideniahodnej situácii, v ktorej každý pohyb môže byť jeho posledným... (TV Markíza)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (103)

Lateef 

všechny recenze uživatele

Na začátek musím zdůraznit, abyste těch 60% brali s určitým dodatkem: chtěl jsem tím především vyjádřit viditelné zlepšení oproti předchozím Stevenovým filmům. Pistol Whipped je nejlepší ´seagalovka´ za posledních šest sedm let! Především má schopnějšího režiséra, který natočil koukatelné souboje, ten v nadzemních garážích je sice krátký, ale lokty se lámou, a ten na bowlingu je vrcholnou bojovou sekvencí filmu, má slušnou choreografii a hlavně není rozstříhaný na tisíce milisekundových záběrů, jak jsme byli doposud zvyklí. Ale kupodivu budu chválit dál: líbila se mi hudba, tvůrci se snaží o pěkné kamerové záběry a i Steven, ačkoliv je evidentně objemnější, se stále umí hýbat a i obstojně hrát. Slušně vyseknul ex-poldu, který se utápí v neřestech (alkohol, hazardní hry) a zanedbává svoji dceru. Příběh vlastně není až tolik důležitý, hlavní je, že celkově to všechno na mě působí lepším dojmem. Auta se sama neopravují v následujícím záběru, střílí se opravdovými náboji, kulky naráží do překážek. Lance Henriksen určitě nemá hlavní roli, objeví se všeho všudy na pět minut, ale jeho přítomnost potěší. Nečekejte nějaký obrovský Stevenův comeback, ale na druhou stranu film stojí podstatně výš, než předchozí počiny. Steven stárne a nějakého jeho hitu se pravděpodobně již nedočkáme. Vezměme tedy zavděk alespoň takovouto akčňárnou, kde lze našeho oblíbeného hrdinu vidět při souboji v celé jeho kráse a kde mají scény normální návaznost bez velkých logických chyb. Objektivně je to spíš mezi dvěma a třemi hvězdičkami... ale ta Stevenova ´jin-jang´ bunda je supr! ()

eye candy 

všechny recenze uživatele

Díky tomu, že se Seagal od druhé poloviny 90tek vpodstatě neobjevil v ničem co by se dalo dokoukat do konce a jeho hvězda na nebi akčních filmů pomalu ale jistě vyhasínala, se dá tenhle jeho novej počin s trochou snahy označit za docela milý překvapení. Steven zhubl, hodil se do formy takže už zase může hejbat hlavou a rukama. Už se dokonce ani netváři jako bytost, která právě dosáhla osvícení asi je to tím, že zde ztvárnil přeci jen o něco méně kladnou roli než na jaké jsme u něj za ty roky zvyklí. Scénář je samo sebou tragickej blábol ale co by člověk čekal od béček Seagalova kalibru. Návrat to není nikterak slavnej, ale každého kdo má alespoň trochu rád SS určitě Smrtící zbraň (fakt originální název) potěší. ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Od té doby, co byl vyhozen z policejní jednotky, to s Mattem (Steven Seagal) jde hodně z kopce. Alkohol a hazardní hry jej strhávají do čím dál víc do bahna, a jediné, co jej ještě alespoň trochu drží nad vodou, jsou víkendy trávené s vlastní dcerou. Dluhy, které z hraní rulety má, jej nakonec dovedou k jediné možnosti - aby se jich zbavil, musí vzít zavděk prací, která jej dovede až na samotný okraj společnosti - a jedině tak bude moci začít nový život... V rámci speciálního filmového žánru zvaného "Seagalovy akční filmy" je tento téměř zářlivou hvězdou - vcelku zajímavý příběh, sympatické akční scény (to Steven, i přes svoji hmotnost umí) a tak vůbec. Samozřejmě, z globálního pohledu je to téměř stejná slátanina, jako ostatních deset tisíc Seagolových filmů, byť tento je o malilinkatý chloupek menší slátanina, než ty ostatní. Na jedno podívání neuškodí, a víckrát jej vidět rozhodně nemusím - to ale stoprocentně platí i o všech ostatních Seagalových filmech... ()

Derek 

všechny recenze uživatele

pistol whipped som zhliadol vramci svojho vikendoveho seagalovske dvojprogramu spolu s urban justice a treba povedat ze pistol whipped vychadza ako porazeny... seagal nikdy nebol genialny herec ale vzdy mal obrovske charisma co mu vo vacsine filmov vystacilo, tu sa snazi o akesi charakterne herectvo (ma problemy s alkoholom a je aj gambler) ale popravde totalne zlyhava a tym sa stava jednym z hlavnych zapornych bodov tohto filmu... rezia nie je uplne najhorsia a hlavne sa pochlapil aj strihac v porovnani s predchadzajucimi seagalovkami, takze suboje su celkom prehladne. skoda otrasnej televiznosti, viem ze je to film urceny priamo na video, ale i tak by sa to dalo natocit urcite trocha lepsie (a hlavne som prekvapeny ze este niekdo pouziva zvukovy efekt ,vsuuu, pri strihoch do minulosti). zaverecna prestrelka nie je uplne najhorsia a potesi i zaverecna "kremacia" hlavneho zaporaka... celkovo vzate je to o dost lepsie ako predchadzajuce odpadovky ale v porovnani s urban justice (ktora bola taka slusna dvojhviezdickova) je pistol whipped slabsi (i ked stale dvojhviezdickovy). ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 4/10 Děj 2/10 Hudba 5/10 Akce 3/10/// PLUS: Seagal jako nájemný zabiják (tedy záporná role), který neví na čí straně má stát je něco nového, hudba tomuto filmu dodávala alespoň nějakou tu atmosféru, a případná likvidace protivníků je jako za starých časů MÍNUS: tak slabí film už jsem dlouho neviděl, závěrečná přestřelka je nepřehledná a podivně natočená, Seagal neví na čí straně stát a divák neví ani na čí straně stojí, je to celkově nepřehledné, kvalita obrazu je hodně špatná, nudil jsem se./// Shrnutí: Steven "Sádlo" Seagal je tak svalnatý, že se ani nemusí krýt (nemá to pro něj cenu, protože se nevejde za cokoliv co by ho krylo) a rovnou vyráží vstříc přestřelce. A přitom počáteční nápad s postavou, který přišla o všechno a nemá na výběr je minimálně zajímavá. Natočeno je to ovšem způsobem, který vás znechutí a odradí od dalších filmů. A to jsem se přitom na tento film docela těšil./// Celkem 31%/// ()

Galerie (26)

Zajímavosti (7)

  • Natáčeno od 7.května do 1.června 2007. (Stocki)
  • V přestřelce na hřbitově na závěr filmu dojdou Stevovi (Mark Elliot Wilson) ve zbrani náboje, přesto na Matta (Steven Seagal) zvládne s prázdným zásobníkem ještě dvakrát vystřelit. (rublik05)
  • Na konci filmu donesie Seagalovi jedna žena balíček a fotku s mužom, ktorého má Seagal zabiť. V skutočnosti je to fotka samotného režséra Roel Reiného. Fotka bola odfotená pri natáčaní. (Seag)

Reklama

Reklama