Reklama

Reklama

Epizody(12)

Cestou vlakem do školy pozoruje Matoko už delší dobu dívku, která se mu velice líbí. Jmenuje se Katsura Kozonoha. Nemá však odvahu ji oslovit. Teprve když se svěří své kamarádce Sekai, dají se věci do pohybu a on začne s Katsurou chodit. Katsura je však velice citlivá a když má dojít k tělesnému kontaktu, je velice nepřístupná. Matoko proto opět hledá pomoc u Sekai, ta ho ovšem už tajně miluje a proto mu celkem ochotně vyhoví. Vzniká tak milostný trojúhelník, který s sebou přináší pochopitelně potíže. Matoko je uchvácen novým světem, který se mu otevřel a brzy do něj vtáhne i jiná děvčata. Katsura je však stále jeho dívkou. Nakonec přijde ovšem chvíle, kdy se musí situace vyjasnit a Matoko si musí vybrat. (Nerat)

(více)

Recenze (31)

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Ok, řeknete si "zase za 5, to se dalo čekat", ale u School Days jsem se musel hodně dlouho rozhodovat. Ono to není klasické High School anime o týpkovi, kterého žere každá druhá... respektive, je to tak, ale zpracování je o dost odlišné. Jak tu zmiňovali ostatní, ono ve většině epizod člověk dokáže pochopit jednání většiny postav. Je to o dost reálnější, hlavně v přístupu k randění a sexu mezi středoškoláky... takže ne, Itou není klasický anime klučina, který, když vidi peknou slečnu, tak začne krvácet z nosu a k ničemu se nemá.. právěže se má, a to hodně. Další důvod, proč bylo těžké SD ohodnotit tvkí v tom, že všechny postavy se tu chovají jako strašné svině a nejvíce právě hlavní protagonista... ale pokud máte s podobnymi zmrdy v životě zkušenosti, tak to překousnete celkem rychle. Hodně kontroverzní je pak hlavně poslední epizoda, která má zajímavé vyústění, jenž kdekdo asi nebude očekávat. Animace a kresba je průměrná.. žádný zázrak, ale kouká se na to v pohodě. Jestli se vám všemožné romanťárny ze středoškolského prostředí už zajídají, tak dejte SD šanci a třeba budete litovat, zvracet, plakat či smát se.... ale třeba taky ne :) ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Makoto Itou si nedokáže vybrat mezi dvěma dívkami, Saionji Sekai a Katsurou Kotonohou. Ovšem umět si vybrat může být dost důležité, jak se nás autoři tohoto anime seriálu snaží přesvědčit. Mě však opět přesvědčili hlavně o tom, že anime středoškolské romance nejsou pro mě, ať už provádějí sebevětší žánrové kotrmelce. I když zde je to minimálně v jednom případě žánrové Salto Mortale. S touto proměnou souvisí i nepříliš uvěřitelná (yennem zmiňované poslední dva díly) proměna postav, nejenom těch hlavních, ale v podstatě celé školy. Ale buďme spravedliví, vše se klidně mohlo zvrhnout v řádně drsné hentai. Slabé ***. P.S. (edit 6.12.2007): Když jsem psal komentář, netušil jsem, že je v plánu natočit alternativní hentai zakončení. A je to tu! ...drsné to ovšem není. Hodnocení zůstává. ()

Reklama

LordSnape 

všechny recenze uživatele

Řeknu vám na rovinu, že tohle anime byl opravdu boj. První polovina se opravdu nijak nevymiká ostatním milostným dramatům. To jsem se ještě relativně bavil. Ústřední charakterová trojice mi dokonce trochu (více) připomínala vynikající Kimi Ga Nozomu Eien. Jenže School Days má do něj přece jen daleko. I když se totiž autoři snaží vytvořit dramatické situace, které by vás nějak dojali ci rozesmutněli, tak i přesto se nemůžu ubránit dojmu, že to tady prostě jaksi nefunguje. Žádné emoce z těch postav netryskají a vy se prakticky jen díváte na jakési loutky. A vůbec nejhorší na celém tomto seriálu je chování hlavního mužského aktéra Makota. Ten prostě v celé druhé půlce naprosto otočí ze stydlivého chlapečka a změní s v egositicky sexuchtivého jedince. (Tak jako v původní hře) Holky mu najednou skáčou sami do postele a on si to rázně užívá. Tento fakt mi opravdu vadil. A vůbec když dojde na Sekai a její tajemství, tak mi bylo naprosto zle z jeho chování a měl jsem chuť ho zabít! No a právě v tomto smyslu trochu pomůžou poslední dva díly (jak píšou kolegové). Sice je to oproti předchozímu ději těžko uvěřitelné a neskutečné, ale pro mě to bylo jako vysvobození... Za to přihazuju jeden bod. 6/10 ()

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Toto milostné drama ze střední po první čtvrtině začíná dost silně tlačit na pilu a přes velmi vyhrocené situace a emoce se dostává až k závěru, který může být pro diváky romantických dramat trošku ostřejší než by mohli čekat. Lidi velmi zažraní v animé, co sledují úplně všechno, určitě budou předhazovat spousty jiných a "hlubších" seriálů s komplikovanými vztahy a postavami, ale pro člověka, který se chce jen podívat na jiné romantické drama, je to slušná volba a pro člověka, který toho moc z animé a především tohoto žánru neviděl, je to podle mě také slušná volba a alespoň takový člověk nebude zatížen tím, že by to mohl srovnávat. :) Přímočarost a uzavřenost celého příběhu tu rozhodně neškodí. ()

Saraph 

všechny recenze uživatele

V podstatě moje první anime tohohle žánru a zároveň se ukázalo, že je tento kousek naprosto unikátní, když jej přirovnám k těm různým dalším z žánru "school romance". Většinou se totiž setkáváme s hromadou holek kolem jednoho nic nedělajícího kluka, což tady naopak hlavní postavou je ten, kdo se o ty holky zajímá. Zároveň je tahle show jedna z mála, kde dojde opravdu i na sex (když odstrčím stranou hentai) a to ne zrovna málo. Ve své podstatě je těchto 12 epizod narvaných k prasknutí a byl jsem v poslední epizodě dřív, než jsem si to stačil uvědomit. ()

Galerie (465)

Reklama

Reklama