Reklama

Reklama

Sigur Rós - Heima

(festivalový název)
  • Island Sigur Rós - Heima (více)

VOD (1)

Vizuálně ohromující záznam kapely Sigur Rós, která je produktem a zároveň součástí své rodné země s její dramatickou krajinou a úzce propletenou společností. Po návratu domů z dlouhého turné v roce 2006 se tato islandská kapela rozhodla zahrát řadu volně přístupných, většinou neohlášených koncertů. Hrála pro různě velké skupiny diváků všech věkových skupin, ve vesnických kulturních sálech, na společenských večírcích, v hlubokých údolích a širokých polích, v opuštěné rybárně a v ekologickém protestním táboře. Kontrast skromných a majestátních prostředí dokonale doplňuje zvukovou paletu kapely, známé pro skladby kombinující tichá rozjímání a extatická, bouřlivá vyvrcholení. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (181)

bari68 

všechny recenze uživatele

Najkrásnejší hudobný dokument, aké môže ľudské oko zhliadnuť.Námety miest kde sa dá všade hrať a vystupovať Sigur Rós ukazuje čo znamená slovo-originalita.Obsahovo a vizuálne jedinečné dielo,ktoré minimalistickými tónmi kapely, vsuvkami rozhovorov a pohľadmi na prekrásnu krajinu Islandu vytvárajú nádhernú a dokonalú symbiózu jednotlivých vecí.Proste úžasná filmová meditácia. ()

Tatatranka 

všechny recenze uživatele

Během pokuku jsem spolkla krajinu, vypila vodopády mořských hroznů, navlékla vzorkovaný svetr. V krvi proudily tóny, melodie, ve lbi rezonovaly, až zapadly za víčka - a proměnily se v kapky. Dokument s místy, která se zachvějí, než ustrnou, ornamentální kresby bosých nohou v černém písku, pásmo běžících koní - za nimi vlající hory. V islandské nostalgii byla nalezena má heima: domov, vlast. - pozn. Tatatr.: Tento komentář je součástí islandského komentátorského cyklu. ()

Reklama

Brain-D 

všechny recenze uživatele

Opravdu klidná jemná hudba skupiny z Islandu, která plně popisuje jejich zemi. Je to vlastně mé první setkání s touhle skupinou a musím říct, že jsem cítil určité nadšení, ale bohužel né úplně maximální. Obrazy a kamera, kterým je tento dokument/koncert natočen je opravdu krásný. Víme aspoň více o místě, kde Peter Jackson strávil čas s točením svých filmů podle J. R. R. Tolkiena. ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Miluju Sigur rós, miluju Island. Tohle spojení asi ani nemohlo dopadnout jinak. Nápad neplacených koncertů po Islandu, v úžasných přírodních scenériích je fantastickej. Například když Sigur rós hrajou Vaka, uplně akusticky, bez jakékoli elektriky, na místě protestní akce proti přehradě. Natočený je to naprosto úchvatně, dechberoucí záběry, nemám co dodat, dokonalý dílo. ()

RasputincZ 

všechny recenze uživatele

Hudbu islandské kapely Sigur Ros mám rád a nepravidelně ji poslouchám. Heima je průvodce malebnou islandskou krajinou a zárověn má divákům představit Sigur Ros ve skutečném světle. I přes podmanivou hudbu a krásné záběry si mě Heima citově nezískala tolik, jak jsem očekával. Důvod bude nejspíš ten, že některé skladby od Sigur Ros prostě zbožnuji a nedám na ně dopustit, ale najdou se také písně, které mě po dobu filmu uspávaly. Hodnocení 4* je spíše subjektivní, ale jak jinak hodnotit film o hudební kapele z pohledu fanouška kapely, což? ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama