Reklama

Reklama

Sigur Rós - Heima

(festivalový název)
  • Island Sigur Rós - Heima (více)

VOD (1)

Vizuálně ohromující záznam kapely Sigur Rós, která je produktem a zároveň součástí své rodné země s její dramatickou krajinou a úzce propletenou společností. Po návratu domů z dlouhého turné v roce 2006 se tato islandská kapela rozhodla zahrát řadu volně přístupných, většinou neohlášených koncertů. Hrála pro různě velké skupiny diváků všech věkových skupin, ve vesnických kulturních sálech, na společenských večírcích, v hlubokých údolích a širokých polích, v opuštěné rybárně a v ekologickém protestním táboře. Kontrast skromných a majestátních prostředí dokonale doplňuje zvukovou paletu kapely, známé pro skladby kombinující tichá rozjímání a extatická, bouřlivá vyvrcholení. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (181)

!Borec! 

všechny recenze uživatele

U těchto hudebních počinů je těžké rozlišovat samotný film od hudební tvorby, která je v něm. Jelikož počítám, že se na Heimu budou dívat převážně fanoušci Sigur rós, bude se jim líbit i kdyby kvalita snímku byla u nuly, proto samozřejmě bude lehce nadhodnocený. Jenže tento hudební dokument (no on to vlastně ani tak dokument není) je opravdu nádherný i po vizuální stránce. Krajiny Islandu ladí skvěle do hudby Sigur rós a místa na kterých hrají jsou výjimečná. Při rozhovorech z kluků vyzařuje charisma a ohromná skromnost. Svou čistotou a syrovostí podle mě nadchne nejen fanoušky jejich stylu. ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Miluju Sigur rós, miluju Island. Tohle spojení asi ani nemohlo dopadnout jinak. Nápad neplacených koncertů po Islandu, v úžasných přírodních scenériích je fantastickej. Například když Sigur rós hrajou Vaka, uplně akusticky, bez jakékoli elektriky, na místě protestní akce proti přehradě. Natočený je to naprosto úchvatně, dechberoucí záběry, nemám co dodat, dokonalý dílo. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

S ohledem na pomalejší čtenáře jsem se rozhodl psát tento komentář pomalu. Před zhlédnutím dokumentu jsem byl samozřejmě patřičně skeptický. Hudba a Island. Nějak jsem si tato slova nedovedl spojit. Teď už to dovedu. Sigur Rós tvoří skutečně velmi zajímavou hudbu, kterou teď hodlám někde sehnat. Dokument je zpracován velmi pěkně. Islandská krajina je úžasná a když se dostane pod ruku kvalitního režiséra, tak může být ještě úžasnější. Přesně to se i přihodilo. Ten čtyř a více hvězdičkový zážitek mi však stále uniká. ()

esopesokeso 

všechny recenze uživatele

Ono tak trochu trvá, kým im človek príde na chuť.. a ked aj uvidíš, ako sa spevák pri tom spievaní škvarí, tak ti to príde, akoby žobral niekto pred tescom na rožok.Ale ked sa do toho dostaneš, môžeš cítiť harmoniu a ukľudnenie a najlepšie s vizuálnými zážitkami, ked vidíš krásy prírody... je to taký iný, zaujímavý typ korenia.Odporúčal by som to pozerať sám, bez toho, aby ti do toho niekto kecal uprostred filmu.. Sigur Rós - Heima ,španielské titulky.. ()

Brain-D 

všechny recenze uživatele

Opravdu klidná jemná hudba skupiny z Islandu, která plně popisuje jejich zemi. Je to vlastně mé první setkání s touhle skupinou a musím říct, že jsem cítil určité nadšení, ale bohužel né úplně maximální. Obrazy a kamera, kterým je tento dokument/koncert natočen je opravdu krásný. Víme aspoň více o místě, kde Peter Jackson strávil čas s točením svých filmů podle J. R. R. Tolkiena. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama