Reklama

Reklama

Pavučina hrůzy

(TV film)
  • USA In the Spider's Web (více)

Gina, Stacey, John, Geraldine a Phil se vydávají s průvodcem Brianem na dobrodružnou cestu skrz džunglí v severní Indii. Skupina narazí na obří pavoučí hnízdo, ze kterého jsou všichni ohromeni. V noci však jeden z pavouků pokouše Geraldinu. Rána se zanítí a její stav se neustále zhoršuje. Skupina se rozhodne vyhledat pomoc v místní domorodé vesnici, kolem které koluje mnoho legend. Brian však ví, že ve vesnici žije už dlouhá léta americký doktor Lecorpus. Ten Geraldinu sice ošetří, ale i tak je její stav stále vážný. John, Gina a Phil se rozhodnou vrátit se do města a sehnat pomoc. Brian a Stacey zůstávají ve vesnici. Největší hrůzu ve vesnici vzbuzují všudy přítomní jedovatí pavouci a také bratr doktora, který chodí s pavoučí maskou na hlavě. Stacey a Brian se rozhodnout navštívit místní jeskynní svatyni. Svatyně je celá pokrytá pavučinami a obětními dary pro pavouky. Stacey a Brian během zkoumání jeskyně zjistí, že se jedná o labyrint a nemohou se dostat ven. Dokonce jednoho pavouka zašlápnou, v tu chvíli Brian nečekaně zmizí. Také Stacey se stane obětí pavouků, kteří ji začnou zamotávat do své sítě. Ve města seženou Gina a John pomoc od místního seržanta Chadhriho, který se vydá do vesnice. Kousek od vesnice si Chadhri všimne přistávající helikoptéry, do které doktor s domorodci nakládají podivné bedny. Během sledování je Chadhri zadržen bratrem a dalšími domorodci. Ve vesnici se doktor k seržantovi chová přátelsky. I seržant chce navštívit svatyni. A stejně jako Stacey s Brianem, i on se v labyrintu ztratí. Zatímco Phil ve městě shání pomoc, Gina a John se rozhodnou vrátit se zpátky do vesnice. Když v noci přijdou ke svatyni, uvidí zde celou vesnici i s doktorem a jeho bratrem při tajemném rituálu. Gina zahlédne několik těl zabalených do pavučin, mezi nimi je i Stacey, která křičí o pomoc... (TV Prima)

(více)

Recenze (46)

kapsomut 

všechny recenze uživatele

Horory mám rád. Ale tohle byla píčovina. Navíc tam bylo několik chyb. Příklad: Když našli kameru té černošky, koukali jak jí koušou pavouci, ale jak to mohlo být nahrané, když kameru pustila pod sebe. Potom další záběr kamery, a na její obličej jak po ni lezou pavouci. Takže ona kameru upustí a potom jsou ještě dva záběry z jiného úhlu a pohledu?! Trapnost ()

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Kurva, to bolo teda slabe... Dokopy ti pavuci nic nenarobili, len hlupe, pavucie siete ukazovali, ktore fakt nevyzerali ako skutocne :( Aj ten LAnce Henrikssen v ulohe podivina mi liezol na nervy, ako aj jeho domorodi prisluhovaci. A o tom jeho akoze bratovi s polorozpadnutym vrecom na hlave, ktore akoze malo byt z pavucin, som sa nad nim musel chytat za hlavu, co to akoze ma znamenat. Vo filme sa dokopy nic nedialo a ked uz aj nieco bolo naznacene, ze by vas to malo bavit, tak to bolo odflaknute v plnom nasadeni. Film nema daleko k odpadu. ()

Reklama

rakovnik odpad!

všechny recenze uživatele

Televizní céčkový horor, u kterého se spíše smějete. Pár lidí pobíhá po pralese a pak někde v jeskyni a motají se v balvněných provázcích. Sem tam po nich leze pravý pavouk, sem tam halda trapných digitálních, často se tam mihne banda domorodců, kteří moc nevědí, co mají dělat a proč tam vlastně jsou. ()

helraiser 

všechny recenze uživatele

Ne, ne a ne. Tak takhle by to teda nešlo. Jsem velkým fandou ekkohororu a pavouky v hlavních rolých mám rád i přesto, že je uplně nesnáším. Pavouci mě totiž dokážou vždy ve filmu vystrašit, zhnusit a tak si film vždy pořádně užiju, ale tentokrát se to teda nepovedlo. Abych pravdu řekl tak tahle pavučina hrůzy je jeden z nejhorších pavoučích hororů co jsem viděl a nezachrání to ani Henriksen, který tentokrát bohužel zklamal na celé čáře. Film je navíc plný nesmyslných scén a ani pavouci nevypadají kdovíjak uspokojivě. Tentokrát se bohužel jedná o velice špatný pavočí film, který se téměř pohybuje v odpadních vodách. ()

t_gon odpad!

všechny recenze uživatele

Terry Winsor má nakoukáno jistě spoustu hororových béček let dávno minulých a snažil se jim jakýmsi divným způsobem „vzdát hold, napodobit“ nebo něco v tom stylu. Inspirace z kousku typu Klíšťata nebo Arachnofobie je zjevná a bije do očí každým druhým framem filmu. Jenže snaha nestačí a dnes se v podobném hnoji ani nepočítá. Kdyby se vše film nebral tak ukrutně vážně, bylo by zde pár zajímavých úmrtí nebo i sem tam nějaký vtip pro uvolnění, tak by se snad i ta jedna pěticípá našla. Takhle je to v dimenzí typického utrpení, kde podobně jako v Bloodmonkey sledujeme tupou sebranku studentů v lese za bárakem s jedním stanem a „sjetým komparsem“, kterýžto je naháněn vskutku famózně gumovými „spidery“, kterým nežerete ani jednu nohu… ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama