Reklama

Reklama

Mladí srdcem

  • USA Young at Heart (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Partička amatérských hudebníků ve věku mezi 75-93 lety oslňuje se svou jedinečnou show, kamkoliv se vypraví. Strhující nadšení úžasných lidí, kteří nebudou nikdy za zenitem a dovedou si život užívat navzdory všem těžkostem, okouzlí každého, kdo je potká! (oficiální text distributora)

Recenze (37)

Petrus1 

všechny recenze uživatele

Původně jsem si myslela, že se bude jednat o dokument o nějakých šedesátiletých smažkách, kterým se nechce ze scény, ale když na začátku „naběhla“ ta bábina a začala zpívat Should I Stay or Should I Go, zůstala jsem zírat a věděla, že tohle bude nářez. A byl. Oni sice většinou milujou klasiku, ale to by byla celkem nuda zpívat. Nešlo tu jen o hudbu, ale i o emoce a smutek a o to, že i důchodci umí být správně prdlí. Nejvíc mi imponovala paní, která v 70 začala dělat striptýz a slavila s tím úspěch dalších dvacet let! Tak to je úlet. Navíc byla podobně chlípná, jak já (někdo by mohl vyprávět ;-)). Doufám, že mi to taky vydrží až do důchodu! A nezpívají si jen pro sebe, ale cestují i za moře. „Jezdili jsme z kontinentu na kontinent, až jsem z toho inkontinentní.“ A ten 80-ti letej stařík je taky pěknej kanec. Prej je sex po sedmdesátce delší a užijete si víc legrace. Tak to asi nezjistím, protože takovýho věku se se svým nezřízeným životem nedožiju. :-) Taky jsem se dozvěděla recept na dlouhé manželství – je založeno na lásce a důvěře. „Já ji nemiloval a ona mi nevěřila.“ No, a když tato banda začala zpívat, měli i drsňáci z kriminálu co dělat, aby jim nevyhrkly slzy. Tito staříci mají můj neskutečný obdiv. „Dáš si trochu šnapsu, zlato?“ ()

markotter 

všechny recenze uživatele

Hodnotím jako dokumentární film. Ten byl natočený průměrně. Celkový pocit z filmu je ale daleko pozitivnější. Zpěváci ve věku 76-93 totiž tomu dali teprve tu správnou šťávu. Jejich covery známých pecek byly naprosto strhující. ()

hull 

všechny recenze uživatele

Should I Stay or Should I go? Já jsem zůstal a nelitoval. Už minimálně kvůli interpretaci mé oblíbené písničky Fix you v podání "Young at Heart". Dělá tohle vaše bába nebo děděk? :D JO, abych nezapomněl ty staříci jsou trochu ulítlí. ()

whenry 

všechny recenze uživatele

Stáří neberou na vědomí. Jsou sví. Mají plány, vizi, talent, špetku extravagance a emormní chuť do zpívání. Parta stejně založených vrstevníků přináší nefalšované zážitky, chvíle nabité emocemi. Vděčné téma, strhující dokument! ()

Kibernet 

všechny recenze uživatele

Tak to je tedy fakt bomba - v poslední době jsem viděl několik autorských dokumentárních filmů z americké produkce a začínám před nimi mít docela respekt. V tomhle případě je to silné téma života, stáří a smrti - i když ten rokenrol je pochopitelně jen jednou z možných cest, jak se stářím bojovat. Obával jsem se standardního amerického patosu, ale tenhle dokument je vyjímečný i tím, že se mu dokázal vyhnout. Za to ta poslední * !! ()

HaiWithLove 

všechny recenze uživatele

Miluji hudbu. Nejsem milovník dokumentů. Ale tohle mě dostalo. Důchodci, kteří i přes zdravotní problémy vystupují před lidmi a zpívají s takovou energií, že o spoustu let mladší generace by jim mohly závidět. Mají můj obdiv a uznání. Celou dobu jsem si říkala, že až budu stará, chci dělat to co oni….vždyť hudba pomáhá lidem překonat spoustu problémů a Mladí srdcem nám to dokazují. ()

sinom 

všechny recenze uživatele

Jednoduchy a krasny dokument o nezlomnosti ludskeho ducha, priatelstve az za hrob a v ktorom ide o hudbu az na prvom mieste. Ked si ho pozriete, uz si nikdy nepoviete, ze ste na nieco stary. Dojimave az k slzam, samozrejme ak vam pri predstave dochodcov spievajucich rokenrolove klasiky nevstavaju vlasy dupkom:) ()

fifany 

všechny recenze uživatele

V televizi jsem chytila jenom náhodným přepínáním, naštěstí od začátku, protože jsem se od toho pak celý 2 hodiny nemohla odtrhnout... Koukala jsem, usmívala se a brečela a říkala si, že jsem už dlouho nic tak opravdu pěknýho neviděla. Doufám, že budou brzo opakovat a že staříci třeba někdy dorazí do ČR :-) ()

Kokutek 

všechny recenze uživatele

Až budu velmi starý muž, chcu se smát a zpívat a bejt takovej optimista jako parta těchto dědečků a babiček. Tenhle film je emočně nakažlivej. ()

efialtes 

všechny recenze uživatele

Slyšet zpívat v podání už opravdu velmi starých lidí Schizophrenii od Sonic Youth a další pecky včetně Ramones nebo „Crash“:) je neuvěřitelný zážitek.Velmi silné,dojemné a zároveň plné naděje,zvláště pro pro nás,co si (pokud se tak úctyhodně vysokého věku dožijeme) také budeme chtít na stará kolena zazpívat.Najde se šikovný a trpělivý sbormistr(Kulínského se už v tom věku nemusíme obávat),co s námi nazkouší „Má ji motorovou“?Základ bude ovšem pamatovat si cestu do zkušebny.. ()

Fixa 

všechny recenze uživatele

Ach jo. Dokument, při kterém jsem měl na začátku pocit, že jde o těžkou vykonstruovanost. Kdo by nešel na koncert staříků, zpívajících např. "Should I Stay or Should I Go" od kapely Clash. Show business těžkýho kalibru. Ale když vidíte, jak to ty babičky a děduly baví, že je to smyslem jejich žití......... No, prostě v tom business už nevidíte. Vidíte jen lidi, kteří chtějí žít naplno. Vědí, že už mají málo času a proto tomu dávají vše! Dostalo mě to a všechny body dávám jim, za tu jejich vitalitu, při překážkách, které na sklonku života musejí překonávat !......a samozřejmě trpělivému sbormistrovi :-) ()

Cardik 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejsilnějších zážitků u TV. Dítě nikdy neřeší, jestli je něco správně nebo špatně - prostě dělá to, co ho naplňuje radostí... V dospělosti na to úspěšně zapomínáme a masky zase odhodíme, až nám začíná téct do bot... Kéž bych si také mohl v devadesáti zazpívat s kapelou "Twenty-twenty-twenty four hours to go I wanna be sedated..." ;o) ()

thymus 

všechny recenze uživatele

Při sledování tohoto téměř dokumentu jsem si říkala, že by nám neškodilo mít trochu z té americké nátury. ()

Mr.Neutron 

všechny recenze uživatele

Děti a důchodci jsou vždycky upřímní a bezprostřední. Děti protože ještě nejsou zatíženy konvencemi, staříci a stařenky protože už nejsou zatíženi. Dokument o lidské vitalitě a síle postavit se se vzpřímenou hlavou osudu, který porazit nejde. Nejlepší scenáře píše život a velmi smutná scéna s Forever Young je neuvěřitelně nabitá pozitivními emocemi jak na straně vystupujících, tak diváků. Poselství: 8/10 zkušených sólistů doporučuje položit se do songu s dostatkem kyslíku ... ()

Reklama

Reklama