Reklama

Reklama

Cesta samuraje

Trailer

Samuraj Yang má od svého mistra za úkol vyvraždit členy nepřátelského klanu. Úkol splní, avšak nechá naživu malou holčičku, jejíž rodiče sám zavraždil. Rozhodne se o holčičku postarat a prchá s ní před svým vlastním mistrem a zabijáky ze svého klanu, kteří chtějí malou holčičku zabít. Útočiště nachází ve westernovém městečku plném cirkusových podivínů. Mezi nimi je i vrhačka nožů Lynne, jejíž rodina byla vyvražděna zlým zbojníkem a jeho družinou, která má nyní pod nadvládou město. Zbojník se do města vrací, tentokrát se však vesnice rozhodne bránit. Vykopají staré střelné zbraně a s velkou pomocí Yanga se zločinecké tlupě postaví. Doprostřed krvavé bitvy přichází i Yangův klan samurajů, kteří Yanga nakonec vystopovali. Samurajský klan a zlá zbojnická tlupa se navzájem víceméně pobijí. Zabití vůdce zločinecké bandy však čeká na Lynne... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (195)

predators 

všechny recenze uživatele

Vizuálně i příběhově o něčem jiném, než na co jsme v poslední době zvyklí. Žádné válečné drama s velkolepými bitvami a srdce rvoucí romantický příběh. Nic takového. Cesta válečníka je oděna v kabátě 300: Bitva u Thermophyl a za doprovodu tónů opery a s batoletem na zádech kosí jednoho nepřítele za druhým. Solidní casting a určitá syrovost zapadlého pouštního městečka dodávájí ten správný nádech neklasického westernu se samuraji. 70% ()

kalap 

všechny recenze uživatele

No, taká trápna, trapošina, kde neuvidíte nejaké skvelé súboje, ale lietajúceho samuraje, ktorý tancuje v lufte a jednou otačkou skosí naraz dvadsať byvalých kamošou a zachraňuje dieťa a tancuje a kosí ďalej, až kým ho smrť nerozdelí. A tak si spolu zaspievajme: tank, tank , tachachaank, na východe vyšla hviezda narodil sa Mao Cetung z malej chýži vyšiel z ryži sám náš vodca Mao cetung, rozbili sme okno a dostali sme šek, musel ho zaplatiť sám Čankajšek, tank tachaaank. ()

Reklama

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Takový milý stupidní výplach, který si tvůrci očividně natočili pro vlastní pobavení. I přes krátkou stopáž to bylo dost rozvláčné, ale zase to bylo tak kreténsky blbé, že jsem se nemohl nesmát. Z relativně vážného úvodu se to totiž zvrhlo do hodně slušné sebeparodie, která sice s logikou a realitou neměla společného nic, ale vtipná byla dost. 60% ()

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Bože to je KÝČ! Už samotný příběh je úsměvně přitažený za vlasy, ale tak v rámci žánru (akční fantasy) jsme si na to už zvykli. Hned úvodní scéna plná nabroušených katan se nese v obdobném duchu, přičemž vizuální stylizace těchto scén připomíná pestrobarevné malířovo plátno, na kterém se umělec, nemaje vkus, vyřádil dosytosti. Pak nám hrdina vezme roha do Ameriky, čímž tempo zvolna opadne, ovšem to divákovi vynahradí velmi sličná Kate Bosworth, které to v těch westernových hadrech moc sluší. Velmi pěknou roli má ve filmu také Geoffrey Rush, který hraje místního opilce a zároveň vypravěče. Ovšem to nejlepší má teprve přijít. Závěrečná bitva s bandity je prostě úžasná a jakmile se do toho připletou ninjové (nebo co to je), člověk nestačí mrkat a spokojeně se tetelí. Na tomto zážitku nemůže nic pokazit ani opětovně velmi kýčovitý závěr, kterýžto přívlastek k tomuto filmu prostě patří. Celkově to ale zase taková kravina není a dívat se na to dá, pokud člověk malinko sníží laťku toho, co považuje za vkusné. ()

VasaX 

všechny recenze uživatele

Film Warrior's Way mě zanechal na rozcestí. Na jednu stranu, co si budeme nalhávat, se jedná o absolutní slátaninu a roninovsko-desperádský crossover. Efekty jsou přepálené a celé je to lehce absurdní. Bohužel je tu i druhá strana. A to fakt, že je to zábavné a najde se dost momentů, kdy si to člověk rád vrátí ještě jednou zpět. A také fakt, že příběh a jeho vizualizace se nebojí toho, být trochu drsní a syroví. Ve výsledku to ale není film, co bych hned někomu doporučil nebo jej rovnou zavrhl. Má své kvality i silnou dávku kýčovitosti a ujetosti. Ale také nenudí. Každý si to musí zkusit sám, jestli mu sedne a najde si v něm potěšení, nebo jej zavrhne jako absolutní slátaninu. Já vám neporadím, já jsem zůstal uprostřed na křižovatce... ()

Galerie (58)

Zajímavosti (4)

  • Zatímco obyvatelé městečka očekávají příjezd plukovníka a jeho mužů, můžete si povšimnout jejich vybraných oděvů, kostýmů a pitoreskních doplňků, a právě zde lze objevit černý šátek obvázáný kolem Ronova (Geoffrey Rush) krku, který z jeho krku v následném boji záhadně zmizí. (Conspi)
  • Je možné všimnout si, že malba na stěně salónu je parodií obrazu francouzského malíře Edouarda Maneta "Dejeuner Sur L'Herbe", kterou tvůrci filmu upravili k obrazu svému. (Conspi)
  • V průběhu boje mezi obyvateli městečka a plukovníkovými muži si lze povšimnout Ronalda (Geoffrey Rush), jak svoji výstavní kulovnici láduje náboji holým palcem, kdežto v záběru následujícím bezprostředně poté, kde pálí jednu ránu za druhou, se na jeho rukou nacházejí černé kožené rukavice. (Conspi)

Související novinky

Goliáš bude hodovat v pekle

Goliáš bude hodovat v pekle

23.01.2011

„Ve stylu 300“ je už poněkud ošoupaná formulka, ale Hollywood s ní pořád operuje. Několikrát jsme něco takového opravdu viděli, hlavně v seriálu Spartakus: Krev a písek či v aktuálním mixu westernu a… (více)

Reklama

Reklama