Reklama

Reklama

Čudesna šuma

  • USA Elm Chanted Forest, The (více)
všechny plakáty
Animovaný / Rodinný
Jugoslávie / USA, 1986, 83 min

Obsahy(1)

Potom ako si umelec Peter Paleta zdriemol pod čarovným brestom zisťuje, že má schopnosť komunikovať so zvieratami v lese a že jeho maliarsky štetec získal magickú silu. Aby mohol svojim novým priateľom pomôcť prežiť, musí použiť svoje schopnosti k zastaveniu diabolského kráľa Kaktusa, ktorý chce zmeniť les na púšť. (quetzalcoatl)

Recenze (3)

DaliborekD 

všechny recenze uživatele

V dětství jsem měl tuhle pohádku velmi rád a měl jsem ji zařazenou mezi klasické disneyovky. Jaké bylo mé překvapení, když jsem v dospělosti zjistil, že se jedná o Jugoslávský (Chorvatský) film a hlavně očima dospělého je tohle totální bizár :-) Vlastně mi to připomíná tvorbu Studia Ghibli a to je nějaká poklona! Animace je neuvěřitelně kolísavá, některé scény a postavy by jste klidně disneyovce uvěřili, jiné jsou vyloženě hnusné. Příběh je směska dobré desítky nápadů a inspirací a táhne ho dopřede hlavně estetika a občasné akčnější scény. Na druhou stranu, mimo asijské produkce mě nenapadá pohádka, která by byla tak moc v kontrastu se západní produkcí, tím, jak je v ní cítit srdíčko a kreativita. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Nenáročný animák plný pestrých farieb a všakovakých postavičiek - od kaktusového kráľa cez lesné zvieratá až po mäsožravé huby. Vyzerá ako by ho naanimoval niekto, kto fičí na psychadelikách. To sa potom nedivme, že k nemu hovoria zvieratá, vidí červeného medveďa a že ho chcú zožrať huby. Samotná animácia je sympatická, príbeh dobrodružný, ale bez nejakej silnejšej myšlienky, určené skôr pre menšie deti, ktoré hýrerie farbami ocenia viac. ()

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno