Reklama

Reklama

Uvězněni v čase

Trailer

Héctor a jeho žena Clara se přestěhovali do nového venkovského domu. Jednoho večera Héctorův dalekohled zachytí v blízkém lesíku obraz nahé dívky. Když po tajemném přízraku začne pátrat, je napaden mužem, jehož obličej skrývá zakrvácený obvaz. Na smrt vyděšený nachází útočiště v tajemné budově, která stála v cestě jeho zběsilému útěku nočním lesem. Netuší, že vstoupil do míst, kde se tajně experimentuje s časem. Když se vrací domů, vidí na zahradě svoji ženu a v otevřeném okně... sám sebe. V časové smyčce, do které byl nedopatřením lapen, se roztáčí série katastrof, které budou mít pro jeho další život nedozírné následky. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (316)

Trajektt 

všechny recenze uživatele

Jelikož mám rád filmy, kde se objevuje téma cestování časem, tak jsem si zadal do vyhledávače tag s tímto heslem a vyjelo mi nespočetně mnoho snímků, které už jsem většinou viděl, ale také tento film, který jsem neznal a který měl celkem zajímavý obsah. Komentáře jsem si k němu nečetl, protože jsem nechtěl vědět, jak to skončí, jelikož se vždycky najde nějakej trouba, kterej tam tu pointu napíše. Tak se natěšeně začnu dívat na tento počin ze španělské produkce a hned na začátku vidím nesympatickýho upocenýho morgoše, kterej má krásnej novej barák, unylou manželku, která asi žádnou Miss Moskva nevyhrála. No prostě nezáživní, unudění zbohatlíci, kteří se čerstvě přestěhovali na venkov. Hlavní hrdina má asi úchylku v pozorování ptactva, protože se posadí na sedátko a začne pozorovat okolní les svým dalekohledem a co nevidí. Nějaká mladá ženština se tam začne svlíkat a ukazovat své vnady. Ihned se mu splaší hormony, zbytek jeho vlasů se mu postaví na hlavě, koukne vedle sebe, kde vidí tu nádheru, co si vzal a jediný, co ho napadne je jí poslat nakoupit nějaký zásoby. Poté, co manželka odjede se ještě přesvědčí svým dalekohledem, šmírák jeden úchylnej a rychle hybaj do lesa, kam cupitá jak splašenej zajíc, asi hlavně pro jeho touhu spatřit mladou obnaženou dívku. Což se mu teda povede, ale to co následuje mi připadalo spíše jako komedie plná omylů a vzápětí vás ihned začne rozčilovat nelogické chování hlavního protagonisty, které bylo do očí bijící, že jsem měl chuť vzít krumpáč a praštit ho po hlavě, aby se konečně probral a začal přemejšlet. Celkem zajímavá zápletka, která nás drží v pro mě komediálním, pro někoho až v hororovém sledu událostí a ve které netrpělivě čekáte na vysvětlení a na nějaký perfektně promyšlený konec. To se fakt nestalo a to bylo veliké zklamání, společně s výběrem hlavního herce, kterej by se víc hodil do nějakých italských komedií s Fantozzim. Po zhlédnutí tohoto filmu jsem byl hrubě nespokojen a kladl jsem minimálně deset nezodpovězených otázek a proto tomuto snímku dávám pouhých 50%. ()

Okara 

všechny recenze uživatele

Dosti těžko zpracovatelnému a v poslední době i fádnímu tématu, dalo Španělsko nový rozměr. Vynikající předloha neztratila nic na svém kouzlu při přechodu na filmové plátno. Povedl se nejen hlavní hrdina, jehož charakterová proměna je úžasná nebo místy až hororové pasáže, které díky kameře scény dostaly ten správný thrillerový nádech atmosféry, ale především scénář, bez něhož by se vše ostatní sesypalo jako domeček z karet. Propracování do všech, zde tak důležitých, detailů se povedlo na výbornou a až na pár menších nelogičností vše do sebe krásně zapadalo a dávalo smysl. Jen mi vadilo, že jsem vše odhalil tak brzo, ale to se není čím chlubit, protože jiný postup děje snad ani není možný. 70% ()

Reklama

heyda 

všechny recenze uživatele

Docela zklamání, na tento filmík jsem se těšil, hodnocení na horor více než dobrý, ale po odhalení pointy po chvíli jsem čekal a doufal v nějaký výraznější úder, zvrat či podobně a ono nic. Nejen, že logika šla úplně stranou, ale k tomu se přidala nuda a to hlavně v závěru, který by měl být naopak to nejsilnější ve filmu. Jelikož jsem už před jistou dobou viděl Triangle z Australské produkce na podobné téma, tak Timecrimes se vedle Trianglu jeví jako velmi podprůměrná podívaná, ačkoli nápad je zde asi původní. Přemýšlel jsem, jestli dát 2 pěkné hvězdičky nebo 3 slabé hvězdičky, ale teď se mi vybavil jeden absolutně nesmyslný moment, takže budu přísný a komentář uzavřu hodnocením: 2 pěkné hvězdičky za originalitu (pokud vás baví hrátky s časem, tak volte radši Triangle, který jsem hodnotil 90%) ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Kvalitní časová zamotávačka, která dobře funguje i přes mix všech možných žánrů včetně hororu. Rozhodně stojí za vidění. Jediný, co mi trochu vadilo, byla snadná předvídatelnost, díky které jsem se ochudil o pár překvapení. (screeny) ()

Avalon820 

všechny recenze uživatele

Tento film rozhodně není špatný. Cestování v čase v takovéto podobě je vcelku novátorské (byť ne zcela originální) a jak snadno může být geniální, tak snadno se může vymstít. Uvězněni v čase mají (z mého hlediska) dvě výrazné chyby - jsou jimi předvídatelnost a díry v logice. Bohužel, je to tak - film je v prvních dvou třetinách zoufale průhledný, a i když příjdou tvůrci se vcelku nečekaným zvratem, i ten je následně velice rychle objasněn. Co se děr v logice týká, nemám tím na mysli ty spjaté se skákáním v čase - problémem bylo chvílemi naprosto iracionální chování postav. Neříkám, že v takovýchto situacích by nejednali lidé zbrkle, nicméně existuje jistý rozdíl mezi zbrklým chováním a zjevnou imbecilitou. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (1)

  • Film měl soutěžní premiéru v roce 2007 na Filmovém festivalu Fantastic v USA. Získal zde hned tři ceny, a to za nejlepší kameru, Cenu poroty a třetí místo v Ceně diváků. (Terva)

Reklama

Reklama