Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chicagský novinář Jerry Corbett (Fredric March) je notorický ochlasta a v opilosti se také na party setká s Joan Prentice (Sylvia Sidney) a začne si s ní. To dokonce ani netuší, že je to milionářská dcerka. Když jí nabídne sňatek, dívka kupodivu souhlasí a jejímu otci (George Irving) nastanou starosti. Další vrásky mu přibudou, když se Jerry opije jako čuně před zásnubní párty, udělá ostudu a vše pokazí (Joan se ho ovšem dále zastává). Jerry se pak s chlastem něco snaží udělat, a když je jedna z divadelních her, které píše, přijata, oba dva odjedou do New Yorku sledovat její nastudování. Hlavní hrdinkou show je ale Claire Hampstead (Adrianne Allen), Jerryho bývalá partnerka, a když se Jerry opije po premiéře natolik, že si obě dívky „splete“, dá Joan opravdu hodně práce se i s tím vyrovnat. Vyřeší to rázně, oznámí mu, že budou mít prostě moderní manželství a ona se bude také „bavit“ s kým uzná za vhodné. Když otěhotní, zjistí, že její zdraví je docela chatrné. Vrátí se Jerry zpátky do Chicaga? A pokud ano, odpustí mu Joan, nebo ho má skutečně plné zuby? (Peabody)

(více)

Recenze (4)

r007 

všechny recenze uživatele

Velmi slušné drama o alkoholikovi, a o tom, jak jeho krédo pohltí i jeho milující ženu. Nebýt příliš sladkého konce, byla by jedna hvězda navíc. ()

Wiliem 

všechny recenze uživatele

Velice slušný Pre-Code film jehož hlavní téma jest alkoholismus. Oba hlavní přestavitelé jak S.Sidney, která zde hraje takovou lehce naivní dívenku, která jako dcera zbohatlíka nemá příliš představu o životě a jak s ním naložit, na druhé straně F.March v roli reportéra, který všechny své problémy háže tak říkajíc za hlavu. 70%. ()

Reklama

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Film od Dorothy Arzner, ktery rozhodne neni komedie, a rekl bych, ze neni ani romanticky. Spise jde o relativne realne drama o tom, jak alkohol znici vztah dvou lidi, reportera Marche a bohate naivky Sylvie. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama