Reklama

Reklama

Lidice

všechny plakáty
Dokumentární / Krátkometrážní
Československo, 1965, 36 min

Recenze (4)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Rekonstrukce osudů Lidic, jejích obyvatelů a zvláštně dětí. Pohled na obec před válkou přes nástup Heydricha, atentátu na něj, pak přes jeho nástupce Franka, zahájení vyšetřování, proces, nalezení dopisu jakožto záminky, zkoumání nalezených věcí na místě činu a „usvědčení“. Velmi zajímavé, zvláště všechny ty dokumenty a dobové záběry, slabší 4*. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Vynikajúci a jedinečný dokument a keď sa pozrie človek na rok výroby, má ešte väčší zážitok z tej autenticity, veď tvorcovia boli od daných udalostí vzdialení len dve desaťročia. Unikátne zábery, z ktorých tuhne krv v žilách. Miestami poetickejší výklad, sprievodná hudba a citovanie z dokumentov dodáva tú pravú atmosféru. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

17 lidí vědělo o jejich atentátu, 37 lidí vědělo o konečném úkrytu parašutistů... člověka překvapí občas překvapí nebo obohatí i info v dokumentu z roku 1965, který má navíc spoustu unikátních záběrů přímo z likvidace lidic. Přehledný dokument, který by mohli vysílat ve školách místo hodiny dějepisu ( ikdyž ono se k tý druhý světoví v osnovách sotva dojde ). ()

Sirion 

všechny recenze uživatele

Velmi kvalitně natočený dokument s úctou k této tragédii. Zdá se až nemožné, v jakém roce vznikl. Nechybí v něm nic podstatného a zároveň se v něm neztratí ani ti, jimž vyhlazení Lidic nic moc neříká. ()

Reklama

Reklama