Reklama

Reklama

Rak haeng Siam

  • Thajsko รักแห่งสยาม (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Dva přátelé, Tong (Mario Maurer) a Mew (Witwisit Hiranyawongkul), se po zmizení sestry jednoho z nich rozdělují. Po letech se opět střetávají, Mew se stal zpěvákem a Tong je oblíbený a pohledný kluk, který má přítelkyni. Chlapci se musí vypořádat se svými rodinami, společenským životem a vzájemnými city… (Alecto)

Recenze (3)

dawe04 

všechny recenze uživatele

Siamská láska se ke mně dostala naprostou náhodou, osudem nebo možná úplně jinak, každopádně mi dlouho žádný film neuvízl v hlavě. Kontroverzní, divácky i kriticky ceněné thajské drama vypráví během téměř tří hodin příběh několika postav. Ústřední dvojice kamarádů Tong a Mew se již od dětství kamarádí, díky odloučení a dospívání se jejich vztah komplikuje. Kolem se toulají podobně zbloudilé postavy, snažící se najít ve svém životě místo a jistotu tradiční představy o štěstí a lásce. Výborná chemie obou herců citlivě nahlodává v Thajsku údajně liberální pohled na homosexualitu a s přimícháním teenagerského věku vytváří dusnou atmosféru izolace od "normálních" spolužáků a rodiny. Ať si pseudoliberálové říkají co chtějí, homosexualita je stále nepříliš probádané filmové téma, Love of Siam silně potvrzuje. Společnost obklopující hrdiny - zázemí, rodina, přátelé, spolužáci, ba dokonce cizí lidi, pomalu, ale nezbytně, zatlačí oba kluky k nevyhnutelné konfrontaci mezi rozumem a city. Řemeslně nejde o nic významného ani originálního, za zmínku určitě stojí výborný soundtrack. Sakveerakul vložil sílu do příběhu, který nutí se zamýšlet, byť nad věcmi, nad kterými se už přemýšlelo dost a mnohokrát - ale vyřešeny jsou jen na oko. A nejen v Thajsku. ()

..Lucas.. 

všechny recenze uživatele

Další výborné thajské romantické drama. I přes dlouhou stopáž se téměř nenajde chvíle, kdy by film nudil. Našly by se části, které bych zkrátil, například nějaké scény s Ying, ale jinak se jedná o výborný film, Mario Maurer je skvělý herec. ()

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Film doporučuji těm divákům, kteří hledají hluboký prožitek, protože až postupně proniknou do postav a jejich osudů přes delší začátek, tak je snímek pohltí a zjistí, že se dotkli nečeho nádherného a několik vítězství a cen pro tehdy oba dva náctileté představitele starších postav (Tong + Mew) to jen potvrzuje, i když dle mě se nejedná o film čistě jen BL. Výraznou postavou je zde ve filmu i matka Tonga - Sunee, někdy si mi zdálo, že je snad postavou nejhlavnější se starostmi o nemocného manžela, ztracenou dceru a syna, jehož sexuální orientace se klube na povrch a ona nebude mít ani vnoučata. Postupně se ale osudy jednotlivých postav nabalují, až vše nakonec vyvrcholí, a to nejen v závěru. Poslední scény jsou velice dojemné a ve spojitosti s rodinným dramatem a přes záběry někdy trošku zdlouhavé a někdy menší šmrc zpracování mě přesto vede k závěru, že se jedná o jeden z nejlepších thajských filmů tehdejších let (dostupný na gaytitulky,info včetně cz tit) ... 910109 ()

Reklama

Reklama