Reklama

Reklama

Špinavé práce

(pořad)
  • Česko Špinavá práce (více)

Obsahy(1)

Napadlo vás někdy, zkusit si opravdu špinavou práci? Zkusit si brodit se po kolena ve věcech, kterých se štítíte, ve věcech, které si hnusíte, nebo třeba ve věcech, o kterých jste ani neslyšeli? A když už vás napadlo, že takovouto práci budete dělat, nenapadlo vás, si za zdokumentování vaší nechutné činnosti, vyinkasovat těžkej balík? Jak se zdá Mika to napadlo. Jako naprostý zelenáč se pouští do těch nejšpinavějších prací, jaké Amerika nabízí. Co dodat? Snad jen jednu z nejčastějších seriových hlášek : Fuj! (Sidmar)

(více)

Recenze (93)

PedroPo 

všechny recenze uživatele

Už to bude z mé strany obehraná písnička, ale přece - kdy už někoho v Česku napadne zkusit točit věci do televize stejně, jako to dělají v USA (nebo kdekoliv jinde, na západ od nás). Malý, autorský štáb. Dobře vybraný moderátor. A hlavně scénář, tak pečlivě napsaný, že každé slovo vás dostane do kolen! Hlavně poslední dvě jsou největší devizou Dirty Jobs. Moc bych si přál, abych se něčeho takového dočkat taky u nás. ()

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele

Vtipný i poučný reality dokument. Nebýt tam ta vložka, že se něco seriózního dozvím, tak by to bylo jen sledování chlapa, jak se brodí v hovnech. Ze začátku mi celkem vadilo, že je tam hromada prací, která v ČR nejsou, ale to mi vynahradila Těžká dřina. Na jednu stranu je dobré, že Mike dělá i taková "exotická" povolaní, ale na druhou stranu, když se tím živí Američané, které bych spočítal na prstech jedné ruky, tak mi přijde představení jejich práce vcelku zbytečné. Moderátor je zábavný a dabing mi přijde dobrý, i když v originálu má Mike o mnoho hrubší hlas než Otakar Brousek ml. ()

Reklama

carl.oesch 

všechny recenze uživatele

Až překvapivě dobře ukázané práce a činnosti, které se v "normálních" filmech nějak tak neobjevují, ačkoliv jejich přínos (tedy ten neodiskutovatelně skutečný) je podstatně vyšší, než ty činnosti, které nám autoři tzv. normálních filmů vesměs nabízejí. Jediné, co mi vadí, je název. Výraz dirty se prostě nehodí. Dirty jobs jsou práce a činnosti úplně jiné, navenek uhlazené a voňavé a špinavé v pravém smyslu tohoto slova. Novináři, reklamní agenti, neschopní - zejména pak čeští filmaři, "zaměstnanci" řady naprosto zbytečných neziskovek, nejrůznější úředníci na všech stupních, většina kritiků, aktivisté ať už zelení, duhoví, nebo všichni ostatní - to jsouopravdové dirty jobs. ()

MatejQ004 

všechny recenze uživatele

Takový pořady jako je Špinavá práce jsou super, dá se u něj v pohodičce a klidně vypnout mozek a odreagovat se a třeba i spát. Při tom vám Mike Rowe, který doprovází celý tento pořad ukáže ty nejrůznější špinavý práce, techniky jejich dělání s pomocí nejrůznějších přístrojů, které jsem mnohokrát viděl úplně poprvé. Rowe dokáže tyto zajímavé práce udělat i zábavnýma. 80% ()

cukorek 

všechny recenze uživatele

Tak tento dokumentárny seriál ma doslova zvalcoval. Na moje prekvapenie disponoval obrovskou dávkou pre mňa nových technologických postupov používaných v každej pracovnej oblasti a dokazuje, že aj práca ktorá sa zdá na prvý pohľad banálna a že nemá tam človek čo pokaziť, má svoje extrémy. Veľmi dobre je zvolená forma a sfilmovanie, keď kameraman dosť riskoval, len aby dosiahol dobré a podstatné zábery a Mikove humorné pripomienky sú perfektné. Je to ozaj dobrý nápad postaviť neznalého človeka rovno na "bojové pole". Neostalo mi nič len vstrebávať všetky zaujímavé informácie a tešiť sa na ďalšie pokračovanie. Rád by som ho videl aj v mojej predošlej práci pri zatepľovaní fasády 80%. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (4)

  • Několik z nejsmrdutějších míst, kde Mike pracoval, je vepřín, továrna na recyklaci ryb, jeskyně se 40 miliony netopýrů, kompost na krocaní farmě nebo dodávka sbírající přejetá zvířata ze silnic. (konvax)
  • Pořad byl třikrát nominován na cenu Emmy pro nejlepší reality program. (konvax)
  • Mike Rowe často tvrdil, že táto relácia by bez neustáleho posielania nápadov od divákov nefungovala, avšak už pred začatím si spravil dlhý zoznam pracovných miest, ktoré by stačili na prvé tri série. (Greenpeacak)

Reklama

Reklama