Reklama

Reklama

Hloupá žába

  • USA The Foolish Frog
Krátkometrážní / Animovaný / Pohádka / Hudební
Československo / USA, 1971, 7 min

Obsahy(1)

Kreslený film k jednoduché písničce, kterou nazpíval Waldemar Matuška. Farmář jde na nákup a hraje si známou melodii. Složí si na ni text, když vidí neúspěšný skok žáby přes potok. Text je tak chytlavý, že všichni kdo jí uslyší, na chvíli zapomenou na své povinnosti a nechají se strhnout k zábavě. Vše ukončí prasknutí opěvované žáby, která praskla pýchou nad tím, že její nešikovnost dala vzniknout tak zábavné písničce. (Mildas1)

(více)

Recenze (39)

reditelka 

všechny recenze uživatele

No teda, Waldemar Matuška jako vypravěč hodně příjemně překvapil. Písnička/pohádka mě zcela pohltila ještě než se stodoly stačily vybourat ze základů. Matuškův projev skvěle graduje spolu s opakujícími se motivy limonády a sušenek, co byly zadarmo! Opravdu výborná nekonečná písnička+pohádka+poučení v jednom. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Rozprávka na spôsob bláznivých vymýšľačiek detí vo veku okolo 7 až 10 rokov. Tentoraz o konečne úspešnom pankovom festivale. Prečo úspešnom? pretože sa na ňom zabávalo všetko živé z blízkeho okolia. Pretože vznikol spontánne systémom Urob si sám. Aj hudbu aj text. Pretože na ňom bol divoký tanec. Vstup, sušienky aj limo zadara. V návštevníkoch neboli nijako upredostňovaní ani znevýhodňovaní ľudia pred zvieratami. Tráva bola povolená a bol jej plný dom. A čo sa nejakej tej ideológie týka, fesťák bol úspešný aj preto, že hlavná hviezda festivalu neuniesla svoje nadrozmerné naparujúce sa ego. ()

Reklama

petaspur 

všechny recenze uživatele

Farmář, který jde vychytrale s banjem na krku nakupovat do krámu, nechce v obchodě zaplatit, dokud si všichni neposlechnou vtíravou skladbu o hloupé žábě. Píseň okamžitě vlezle vleze do hlav přítomných a nastává bujaré veselí. Do krámu pak rychle míří děti, mámy s pánvičkami, kravičky, slepice, dokonce stodoly se vybourají ze základů, tráva se sama natrhá, potok zbublá a všichni zpívají s farmářem. Ze vzniklého prázdna přiskotačí i tupá žába, která se pýchou nafoukne tak, že praskne. ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem leccos, ale že se z toho vyklube taková surrealistická burleska, to ne. A od Waldemara Matušky bych takovou píseň nečekal už vůbec. Ale příjemně se poslouchá s tím filmem, bez něj bych to asi dlouho nevydržel. :) Samozřejmě stojí za zmínku, že po Matuškově emigraci byl film zakázán stejně jako Chalupáři a pravděpodobně všechno ostatní, kde účinkoval. ()

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

"Je most a příkop a přes vod v něm si žába skáče tam a sem inu hloupá žába nic víc neumí" zná jistě spousta uživatelů, ale nenapadlo je, že by to tu mohlo být, zapomněli nebo na to nenarazili, taková slabší, ale docela chytlavá písen, takový slabší, ale zábavný klip nebo spíš snímek? Můžete zhlédnout zde http://www.youtube.com/watch?v=pJT2tmd3IL4 ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama